Welke klachten zijn normaal na apex resectie

Author:
eem
Posted:
za, 09/16/2006 - 09:57
6 dagen geleden heb ik een apex resectie ondergaan. Omdat de ontsteking groter was dan gedacht (fistel op 46) is de chirurg flink aan het hakken en boren geweest.

De napijn en zwelling begonnen op dag 2/3, ook nog normaal. Sinds gisteren is de zwelling iets minder (afgenomen van formaat golfbal tot laten we zeggen een flinke knikker), maar als ik op mijn wang drukt, loopt er vocht in mijn mond. Vocht is redelijk helder van kleur (geen bloed in elk geval) en smaakt vies en zoutig.

Zou dit vocht afkomstig zijn van de wond/het tandvlees of komt dit uit de zwelling in mijn onderkaak? Moet ik terug naar de kc of kan ik naar mijn eigen tandarts?

Ik spoel op advies van de kc met zout water en probeer mijn tanden op de behandelde plaats voorzichtig te poetsen.

Eigenlijk maak ik me behoorlijk zorgen en ben ik erg bang dat ik weer terug moet... Alvast bedankt voor uw reactie.
Geke

Ik kan natuurlijk niet echt goed beoordelen wat er aan de hand is, maar als het echt zo dik is en er zout vocht uit de wond in de mond komt, lijkt er toch iets niet helemaal in orde te zijn. Het is de bedoeling dat de wond snel dichtgaat en als er vocht doorheen komt is dat moeilijk. Ik denk dat het verstandig is om toch even contact op te nemen met de kaakchirurg en die er voor de zekerheid toch nog even naar te laten kijken. Dan weet je het in ieder geval zeker. Misschien moet de wond gewoon nog even goed schoon gespoeld worden en goed dicht gemaakt worden of is alles gewoon in orde. Wij kunnen via internet niet goed beoordelen wat er precies aan de hand is, maar je omschrijving lijkt toch niet helemaal in orde.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het natuurlijk laten weten. Laat nog maar even weten hoe het allemaal afgelopen is.

:smt006 Geke
za, 09/16/2006 - 22:41 Permalink
eem

Hoi Geke,

Bedankt voor je reactie! Vandaag alle moed verzameld en de kc opnieuw gebeld. Volgens assistente is het normaal dat er nog steeds wondvocht uit de wond komt en ook dat de zwelling nog niet helemaal verdwenen is.

Uiteraard is dit ook het antwoord dat ik graag wil horen, dus ik heb maar niet aangedrongen op een afspraak.

Omdat jij schreef dat het mogelijk toch niet helemaal goed is dat er nog vocht uit de wond komt (kleine beetjes hoor, als ik erop druk) bekruipt me toch het gevoel dat het nog niet helemaal lekker zit. Ik denk dat ik het nog even aankijk en hoop dat het ergens de komende dagen toch helemaal zal verdwijnen.

Probleem dat erbij komt is dat de KC in verschillende ziekenhuizen in de buurt spreekuur houdt en ik dus bijvoorbeeld naar Den Haag moet om hem opnieuw te zien. Ik zit thuis met een kleine baby en geef borstvoeding (hierdoor trouwens ook niet maximaal de pijnstilling kunnen gebruiken) waardoor het reizen naar een ziekenhuis in een andere stad niet ideaal is....
ma, 09/18/2006 - 10:20 Permalink