Wel of niet een Osteotomie van mijn bovenkaak

Author:
Nicci89
Posted:
wo, 10/22/2008 - 11:47
Hallo,

Ik heb dinsdag van de tandarts te horen gekregen dat ik misschien ook een operatie moet laten doen. Ze willen er dan 1 tand in het midden van de linkse rij boven uit halen en 1 tand in het midden van de rechtse rij boven op gelijke hoogte. Dan gaan ze mijn gehemelte open maken en daar één bot tussenuit halen. Daarna gaan ze mijn kaak losmaken en dus tussen mijn neus en mijn tanden kapot maken tot de plaats waar de tanden tussenuit gehaald zijn. Daarna gaan ze dat stuk kaak naar achter zetten.

Ik vraag me af of jullie ook je gehemelte open hebben gehad en of dit veel pijn doet. Hoe snel groeit dit ongeveer weer dicht?

Ik moet 30 oktober naar het ziekenhuis voor uitleg. Dan begint het hele traject. Eigenlijk is dit best een goede operatie aangezien ik iets meer dan een cm overbeet heb. Ik heb nog nooit een beugel gehad omdat ik dat van mijn (zeer gehate!) tandarts toen niet mocht. Door hem kan ik nu dus deze operatie gaan doen!

Ik twijfel toch nog wel of ik dit zal doen. Ik weet nog niet wat er voor voordelen en vooral wat voor nadelen er aan zitten. Heeft een van jullie misschien een paar nadelen en voordelen voor mij? Dan kan ik deze op een rijtje zetten en eens kijken wat mij het beste lijkt.

Ik heb nog vele vragen! Zoals:
- Konden jullie na 3 weken weer werken, of duurt dit echt 6 weken?
- Hoe loop ik er de eerste en tweede week bij?
- Krijg ik medicijnen mee naar huis voor de pijn?
- Doet het veel pijn in die 6 weken of voel je helemaal niks?
- Wat als ik nog een ziekte hiernaast heb? (vitamine B12-tekort)
- Hoelang duurt het voor mijn gehemelte weer volledig dicht is?
- Hoelang duurt het voor ik weer op volle kracht kan bijten?

Misschien woont een van jullie in de buurt van Eindhoven en kan ik met diegene eens om de tafel gaan zitten om zijn/haar verhaal van dichtbij te horen.

Ik hoop dat jullie me hierbij kunnen helpen en vooral kunnen helpen een beslissing te kunnen maken.

Alvast heel erg bedankt!

Groetjes,
Nicole