Weinig porselein op implantaatbrug en kronen te groot

Author:
HildeO
Posted:
ma, 02/27/2017 - 14:35
Beste lezers,

Graag stel ik jullie de volgende vraag. Na een hoop gedoe heb ik een implantaatgedragen brug op de kiezen en twee voortanden gekregen en zijn de rest rest van de voortanden voorzien van nieuwe kronen.
De brug is niet genoeg voorzien van porselein aan de binnenkant zo lijkt het en de kronen waren te dik en te lang en zijn afgeslepen, deels tot het metaal en een deel helaas scheef waardoor mijn front nu scheef loopt. Ook ging kort na het nieuwe kronen zetten een tand naar voren staan. Deze heeft daardoor een grijze rand van de wortel in het zicht. Een andere kon er onlangs met stift en al uitgeplukt worden en is door de invaltandarts weer teruggezet. Deze kroon zat gelijk al bij het terugzetten niet goed, er zat ineens een rand aan de achterkant en hij stond meer naar voren. Die rand is opgevuld en de kroon afgeslepen. Ik kan echter mijn mond nooit normaal sluiten omdat de tanden nu zover naar voren staan. Eigenlijk wil ik nieuwe kronen aan de voorkant die wel goed passen en niet zover naar voren steken. Ook wilde ik graag kronen met zirkonium maar het is met metaal geworden helaas. De ondertanden hebben een dikke laag composiet gekregen, deze kan eraf waardoor er veel meer ruimte ontstaat voor de boventanden. Mijn mondhygiëne is zeer goed, dat verzin ik niet maar krijg ik steeds te horen van mondhygieniste en tandarts.
Vreemd genoeg lijken de kronen ook aan de buitenkant grijs te kleuren in sommig licht. Al met al voel ik me hier heel verdrietig over.
Bijgaand een aantal foto's
Attach
Grappa

Het ziet er inderdaad een beetje vreemd uit maar is lastig op foto's te beoordelen. Ik adviseer een tweede mening te vragen aan een restauratief tandarts, liefst EPA erkend. Iedereen mag zich zo noemen vandaar de toevoeging. Op deze manier krijg je een mening van een deskundige waarmee je misschien wat verder komt
di, 02/28/2017 - 18:30 Permalink