Weer pijn in of aan de kaak, wat kan het zijn?

Author:
Azziej
Posted:
vr, 10/15/2010 - 20:14
Hallo allemaal,

ik heb dit nu al zo'n 10 jaar en ik word er nu een beetje gek van.
Om de ±12 maanden heb ik een paar dagen ontzettende pijn aan mijn kaak of kaakgewricht.
Ik weet zelf helemaal niks van tanden of kaken af, poets elke dag 2 keer mijn tanden, ooit 1 keer een gaatje gehad, deze is gevult en verder was mijn gebit bij elke halfjaarlijkse controle altijd in orde.
Ben het altijd vergeten te vragen aan de tandarts omdat de pijn vanzelf na een dag of 4/5 weer verdwijnt.

Waar heb ik precies last van?
Eergisteravond lag ik lekker in mijn bed, ben in slaap gevallen en bij het wakker worden de volgende ochtend heb ik een ontzettende pijn aan mijn kaak of kaakgewricht.
In de loop van die dag en gisteren werd de pijn alleen maar erger.
Ik krijg dan ook mijn mond niet meer open en heb moeite om een vork met eten naar binnen te krijgen. (Krijg ook mijn pizza salami niet gemakkelijk naar binnen en daar baal ik van :P!)
Als ik eten of drinken door slik doet dat ook zeer. (Niet echt pijnlijk maar is ook zeker geen fijn gevoel).
Praten gaat wel gewoon zonder meer pijn of moeite.
Nu vandaag, zakt de pijn weer langzaam weg en morgen of overmorgen is het weer verdwenen en dan heb ik weer een jaar nergens last van.

Dit is nu zo ongeveer de 10de keer dat ik dit heb en ik vind het nu wel genoeg geweest en ik vroeg me af wat het zou kunnen zijn?
(Voordat jullie mij naar de tandards sturen, ik ga over een weekje naar engeland verhuizen en heb toch geen tijd voor een eventuele behandeling maar ik ben gewoon benieuwd wat het zou kunnen zijn zodat ik daarmee naar de tandarts in engeland kan! :)

Kleine aanvulling:
Het pijnlijke gevoel zit aan de linkerkant en echt in of op de kaak.
Als ik op mijn wang druk voel ik wel iets aan mijn kaak maar is niet pijnlijk of irritant maar gewoon een kleine druk die, als ik stop met drukken, direct weer verdwijnt.
Ook het zuigen aan mijn sigaret geeft een onfijn gevoel.

Alvast bedankt voor jullie reactie!
Doffstein

Het kan een artitis (acute ontsteking) zijn van het kaakgewricht maar dan is er vaak roodheid en zwelling die gepaard gaat met pijn. Advies: zachte kost, geen kauwgum of grote voedselbrokken eventueel gecombineerd met 4 dagen ibuprofen en zien of het beter wordt. Anders een keer naar de kaakchirurg of tandarts-gnatholoog voor verdere diagnostiek

succes
ma, 11/08/2010 - 23:00 Permalink
Azziej

Dank voor je reply, doffstein.
Het is nu alweer een aantal weken geleden dat de pijn weer is verdwenen en mijn kaak weer back to normal is.
Mijn wang was ietsjes dikker en was niet rood maar een beetje blauwig de eerste dag van de pijn daarna was de kleur normaal.
Volgende keer ga ik er inderdaad mee naar de tandarts.

Bedankt!
di, 11/09/2010 - 16:34 Permalink