weefselafbraak kaakbot help!! wat nu?

Author:
Nathalie23
Posted:
vr, 11/14/2008 - 13:33
Ik heb jaren geleden een wortelkanaalbehandeling gehad. Daarna door verhuizingen bij verschillende tandartsen geweest. Ik bleef pijnklachten houden en gaf dit ook bij elk tandartsbezoek aan. Er werd me gezegd dat dat "niet kon" , omdat " de kies al dood was"

Goed, gisteren weer naar de tandarts. Deze liet bezorgd een foto maken, er blijkt een ontsteking te zitten en het kaakbot onder de kies is voor een behoorlijk deel afgebroken. Dit proces is waarschijnlijk al een hele tijd aan de gang. De kies kan er het beste uit volgens hem. Ik heb een afspraak gemaakt met de kaakchirurg. De tandarts vertelde me dat het kaakbot zich wel weer zal gaan herstellen, maar dat dat lang zal gaan duren.

Nu lees ik op sommige sites dat het kaakbot zich niet zomaar herstelt! Ik ben behoorlijk geschrokken. Het zag er op de foto als een groot gebied uit en ik ben bang dat het een heel eind zal gaan verzakken als de kies eruit is. Op dit moment zie je aan de buitenkant niks. Mijn tandvlees is goed en de kies zit niet los. Ik weet nou niet echt wat te doen en ben erg bang geworden. Ik kan pas in januari weer een afspraak maken bij de tandarts, maar moet ik dan vanaf 25 nov met een gat in mijn mond rondlopen? Wat zijn mijn mogelijkheden nog en kan er misschien bij het trekken al iets gedaan worden waardoor het weefsel zich misschien herstelt? Als het erg gaat slinken wat kunnen dan de gevolgen zijn voor de naastliggende kiezen?

Ik hoop dat iemand me kan helpen, want ik zit met veel vragen.