Wat is wijsheid met mijn zwakke gebit ????????

Author:
Vtje
Posted:
vr, 02/25/2011 - 09:11
Ik zal een beetje mijn gebitslevensverhaal vertellen, en hoop op wederzijdse ervaringen.....weet het zelf even niet op dit moment !!

Vanaf mn 14e heb ik al last van mn zwakke gebit....kiezen die gevuld werden en de vulling er binnen een half jaar weer uitviel, een halve kies meenemend.....inmiddels heb ik nog 4 eigen kiezen over, maandag zijn er weer 2 getrokken. Over 3 weken weer een kies eruit die tot onder het tandvlees doormidden is gebroken. Mijn eigen voortanden, hoektanden en ondertanden heb ik allemaal nog, met wat hardere dingen eten doen ze wel zeer omdat ik al zo lang geen kiezen meer kan gebruiken en dus meer met mn tanden eet en probeer te kauwen.

Ik krijg na de ene kies trekken een offerte voor een prothese, een kunstgebitje...maar vraag me af of ik niet beter een implantaat kan nemen en ook mn tanden zal laten trekken.....ben zo bang dat als ik voor een kunstgebitje ga, mn tanden toch hard achteruit gaan en alsnog ze moet laten trekken, dan maar in 1 keer ???? Ook ben ik uit de aanvullende verzekering van het CZ gegooid omdat ik mn maximale vergoeding had behaald, ik kan per 1 januari 2012 pas weer een aanvullende verzekering krijgen.......nu heb ik dus echt een gebit nodig want ik kan al jaren niet meer normaal eten.......maar ik weet ook niet of ik een klikgebit kan betalen.........wie heeft hier ervaring mee ????
vV

gebruik de zoekfunctie eens voor info, al je vragen zijn eigenlijk al beantwoord bij vergelijkbare vragen. (beetje reden dat niemand reageert denk ik).

En een verzeekring gooit je nooit een AV uit omdat een maximale vergeoding bereikt is. Als het zo is dat ie gestopt is en je pas per jan weer een nieuwe aangevraagd kan worden is er echt iets anders aan de hand (je weet zelf wel wat dat is..)
di, 03/01/2011 - 10:11 Permalink