Wat te verwachten na botopbouw ingreep?

Author:
papagena
Posted:
do, 01/24/2013 - 13:00
Ik krijg een implantaat met eerst botopbouw met bot uit mijn eigen onderkaak en nadien plaatsen van de schroef.
Ik heb wel al een goed idee gekregen van de tandarts wat de ingrepen inhouden maar wil wel graag ervaringen horen van mensen die dit ook gehad hebben.

Heb je veel last gehad nadien? Hoe lang was je (al dan niet) werkonbekwaam? Valt de ingreep op zich mee?
Lotus27

Hai papagena. Ik heb 2 dagen geleden een botopbouw gehad, met bot uit mijn onderkaak naar de (plaats van de) voortand in de bovenkaak. De ingreep viel mij op zich reuze mee, binnen 2 uur waren ze klaar. Ik heb bijna niets gevoeld, en hij heeft toch aardig gehakt. Vandaag voor het eerst geen pijnstillers meer, alleen antibiotica en mondspoeling. Ik krijg mn mond nog niet echt open, dus eet alleen nog babyvoeding, eiwitshakes, appelmoes, etc. Heb er net voor het eerst een ontbijtkoekje ingepropt, dat was wel iets pijnlijk. Mijn wang is nu iets minder dik, vanmorgen was het op z'n hoogtepunt. De ingreep zelf viel mee, maar de napijn heb ik wel onderschat. Gelukkkig heb ik nu vakantie; ik begin woensdag weer met werken, mits ik dan de prothese weer terug heb. Dinsdag moet ik weer terug naar de kaakchirurg, ik heb tot die tijd dus een gat in mijn mond (goed voor je ego, als 27-jarige vrouw... :smt018)

Al met al zou ik het natuurlijk liever niet nog een keer ondergaan, maar ik heb nu wel het idee dat ik me om niks heb druk gemaakt. Er waren wel superlieve assistentes, en een kaakchirurg die gewoon zijn werk goed doet.
1 tip: ga NIET Googlen. Ik heb me echt gek laten maken door enge verhalen, en echt, het viel heel erg mee. Zelfs de verdoving voelde ik niet echt.
vr, 02/22/2013 - 15:56 Permalink
elsvan

Hi!
Heb veel baat tij lezen van jouw Posts. Morgen moet ik terug naar implantoloog voor botopbouw vanuit eigen kaak. Is eerder met kunstbot geprobeerd. Gaat ook om een implantaat bovenkaak voor. Nu bot weghalen van plek verstandskies. :smt012 ik ben al maaaaaaaaanden bezig en tot nu toe niets opgeschoten. Ben vooral daardoor wat banger en Google suf genoeg... Niet echt handig voor de broodnodige rust... Hoe is het verlopen bij jou na de botopbouw. Je was redelijk snel weer okay qua werk etc.? Implantat voor al geplaatst? Ben heel benieuwd.

Hoop van je te horen. Morgen mag je duimen om 11 uur.

Dahag,
Els
wo, 10/16/2013 - 22:00 Permalink
elsvan

Het is gedaan, ook binnen twee uur. Er moest tussentijds iets meer verdoofd worden. Napijn is nu, Na 8 uur behoorlijk, maar te onderdrukken met paracetamol met codeine. Krijg hele dikke kop :oops: opgezette wang en onder neus. Dat zal dus nog dikker worden hoorde en las ik...lig wel echt in bed. Maar goed, tis dag 1!

Keep you posted.
:smt001
do, 10/17/2013 - 18:51 Permalink
Silvia Schonewille

Hallo allemaal

Ik was nieuwsgierig of er mensen waren die hetzelfde meegemaakt hebben als ik. Inderdaad is dat het geval.
Ik wil jullie vertellen wat ik heb gekregen. Vorige week heb ik ook een botopbouw gekregen. Ik moest mijn boventanden laten trekken en toen moest in mijn hele bovenkaak kunstbot geplaatst worden omdat ik bijna geen bot had. Ik vond dit erg spannend aangezien ik nog maar 4 tanden in mijn bovenkaak had en die eruit moesten. Ik heb wel gehuild ,maar mijn tandarts was erg lief en rustig. nu een week verder voel ik me iets beter heb wel nog de hechtingen in mijn mond maar die worden er donderdag uitgehaald. ik moet nu ongeveer een half jaar wachten en dan krijg ik ook schroeven in mijn bovenkaak. dus voor nu een prothese die ik vast moet plakken met een kleefpasta. Ik vind het een behoorlijke ingreep maar ben nu weel blij dat ik het gedaan heb. Mijn gezicht is nu ook niet meer dik gelukkig. Ik vind het wel fijn dat ik er hier over kan praten want je schaamt je er toch wel voor als je nog vrij jong bent.

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal.

Gr Silvia
vr, 05/09/2014 - 11:51 Permalink
reinierdanielle

Hoi ik heb gisteren de goedkeuring van de zorgverzekering gekregen voor botopbouw en kaakverbreding in mijn bovenkaak met kunstbot!
Daarna 10 maanden inhelen en dan 6 implantaten met een 3 delige steg!
Heb vanochtend maar meteen mijn stoute schoenen aangetrokken en de afspraken gemaakt en 1 juli gaan we beginnen met de botopbouw!,
Ik zoek me suf op het internet maar heb vanochtend een fijn gesprek met de implantoloog gehad over wat ik kan verwachten!
Ik ben 39 en 1 1/2 jaar geleden boven alles laten trekken maar helaas is er geen gebit voor mij te maken door mijn problematische kaak dus daarom implantaten!
De implantoloog waarschuwde me wel dat ik geen harde dingen mocht eten tijden de inheling en had alvast het nazorg formulier meegekregen en daar las ik ook in dat het gebit met eten uit moet 10 maanden lang!
Dat had hij er vanochtend niet bij gezegd dus hoe dat gaat lopen we zien het wel!
Ben nu ook 1 1/2 jaar aan het sukkelen dus die tijd kan er ook nog wel bij!
do, 05/15/2014 - 21:07 Permalink