wat te doen bij ontbreken van kiezen??

Author:
vlinder79
Posted:
ma, 01/14/2013 - 17:47
Na jaren van enorme tandarts angst heb ik deze vorig jaar overwonnen...
Ik ben begonnen met het helemaal op orde stellen van mijn gebit. Gelukkig heb ik het meeste kunnen behouden, alleen linksboven en rechtsonder zijn er kiezen getrokken. Aan elke kant houdt dit in dat er in principe 1 kies tekort is voor een gebit waarmee je normaal kan functioneren (2 zou ook nog kunnen, maar is volgens mijn tandarts geen must)
Aangezien dit alles mij veel geld kost en ik per jaar 500 euro vergoed krijg, gebeurt alles stap gewijs het belangrijkste vind ik dat de tanden die er nog zijn in goede staat komen te staan, dit is inmiddels voor het grootste gedeelte gebeurt.

Wat ik me nu afvraag is wat mijn opties zijn betreft de ontbrekende kiezen en aan welke prijzen ik dan moet denken?
Ik dacht gehoord te hebben dat er ook zoiets bestaat als een soort plaatje maar dat wel vast zit in de mond?
Natuurlijk zal ik dit ook bespreken met mijn eigen tandarts maar vroeg mij af wat er hier de gedachten en meningen over zijn.
vlinder79

haha ja dat zat ik zelf eigenlijk ook al te bedenken..
een frameprothese kan je die gewoon altijd laten zitten?

Het punt is ik ben 33 jaar en vind de gedachte dat ik na mijn eten even mijn kiezen uit moet doen, of dat er s'nachts naast me een glaasje met tanden staan...

wat zou jou advies zijn?
ma, 01/14/2013 - 19:41 Permalink
Romy32

In de folder van het Ivoren Kruis staat het volgende:

Reinigen van een plaat- of frameprothese

Vooral onder uw plaat- of frameprothese kunnen veel etensresten blijven zitten.
Reinig uw prothese na iedere maaltijd dan ook goed met een speciale protheseborstel, bijvoorbeeld van Lactona of Oral-B, en water. Gebruik géén tandpasta. Die kan te veel schuren.
Reinig ook het slijmvlies onder uw plaat- of frameprothese (uw kaak, gehemelte en de overgang van de kaak naar de wangen) en poets uw eigen gebit zorgvuldig. Gebruik hiervoor een gewone zachte tandenborstel met fluoridetandpasta.
Besteed extra aandacht aan het verwijderen van tandplak. Vooral op die tanden en kiezen waarop uw prothese steunt. Uw tandarts of mondhygiënist kan u hierover informeren.
ma, 01/14/2013 - 20:05 Permalink