wat te doen? alles eruit,prothese en veel pijn

Author:
withzwart
Posted:
za, 02/11/2012 - 16:11
goedemiddag. 6 februari heeft mijn man alle kiezen en tanden laten verwijderen onder narcose en gelijk de volledige prothese erin gekregen. dit moest vanwege vergevorderde paradontitus. hij mag 4x50 mg diclofenac op een dag en 8x500 mg paracetamol en spoelt 2 maal daags met chloorhexedine. maar hij heeft nog steeds erg veel pijn. hij eet alleen gepureerd of extreem zacht eten maar doordat het gebit wat los zit schuift het over de blaren en de zere wonden. woensdag is hij naar de ta geweest en die vond het er goed uitzien. vrijdag had hij naar de tandtechnicus gemoeten maar dat is verplaatst naar vlgd week vrijdag. als hij het gebit eruit heeft geeft dat verlichting maar om nou zonder tanden te lopen.. is het normaal om nog steeds zo veel pijn te hebben en geen verbetering te voelen na 6 dagen? en zo ja,wanneer zou het toch echt beter moeten gaan? tramadol heeft hij ook geprobeerd tegen de pijn maar die werkte niet bij hem. zou hij nog iets anders kunnen doen tegen de pijn? hij legt er ook wel een bevroren doperwtjes in een washandje op,dat helpt soms
skeletje

Ik denk toch dat het alles te maken heeft met drukplekken en zou hiermee niet wachten tot as. vrijdag. Gewoon bellen en eerder gaan. Als je even verder kijkt en zoekt op deze site, kom je erg veel voorbeelden hiervan tegen en wat voor klachten je nog kunt krijgen.
Het blijkt ook uit het feit dat uw man er geen last van heeft wanneer hij zijn gebit niet in heeft. De drukplekken verplaatsen zich ook elke keer wanneer het gebit door de tandarts opnieuw is bewerkt.
Ga gewoon elke keer terug totdat wat betreft, de drukplekken, zijn opgeheven.

Succes
za, 02/11/2012 - 18:31 Permalink
skeletje

gewoon doen!

Als u man geen pijn heeft wanneer hij het gebit niet in heeft, komt dit voort uit de prothese. Bij mij zijn mijn boventanden in april vorig jaar getrokken en ook direct de prothese erin. Regelmatig terug om drukplekken weg te laten nemen, was de een weer weg dan kwam de ander weer. Dit is bij veel mensen het geval, dus schroom jezelf hier niet voor en bestempel jezelf niet als lastig. Daarna zal er nog een periode volgen dat alles los in de mond komt te liggen en kun je gaan overwegen om te gaan plakken wanneer alle wonden genezen zijn tot aan het rebrasen of zelfs erna.

Ikzelf kan niet wennen aan mijn bovenprothese. Hij doet geen pijn, zit goed, maar ik ben een groot gedeelte van mijn smaak kwijt en overweeg nu implantaten.
za, 02/11/2012 - 20:09 Permalink
Newtan

Gewoon de drukplaatsen laten ontlasten door slijpen hoort bij de immediaatprothese.
Daarom is die wat duurder, voor het extra werk.
In een of twee keer lukt haast niet.
Wat Skeletje zegt: er komen steeds nieuwe plekken.
De eerste 4-5 weken zullen het ergste zijn.
Daarna wordt het beter.

Maar dan gaat hij natuurlijk weer losser zitten.
En dat had u natuurlijk al gevonden bij het Ivoren Kruis.
ma, 02/13/2012 - 00:55 Permalink