wat gebeurt er bij een kaak operatie????

Author:
miranda21
Posted:
za, 12/30/2006 - 22:06
ik word eind volgend jaar hopelijk geopereerd aan mijn kaken mijn onderkaak wordt naar voren gehaald en ze doen ook nog wat aan mijn kin en geloof ook wat aan mijn boven kaak maar dat is nog niet zeker maar wat moet ik me voorstellen bij zo'n operatie en doet het pijn achteraf en wat mag je doen en wat mag je niet doen ik weet dat dat per persoon ook wel verschild maar dan kan ik gewoon een kleinde voorstelling hebben van wat er gaat gebeuren!!!!!!
Hayley

Bij mij hebben ze mijn onderkaak schuin doorgezaagd en naar voren geschoven en met schroeven vastgezet.
Ik moet wel eerlijk zijn, de operatie valt mee en de pijn in het ziekenhuis ook door het infuus en de medicatie maar eenmaal thuis... ik heb een paar dagen echt ontzettend veel pijn gehad.
Maar dat wil niks zeggen, de een heeft veel pijn en de ander nauwelijks.
Succes.
vr, 01/05/2007 - 12:21 Permalink
Hayley

Ik ben nu 6 weken verder en ben nog niet volledig hersteld... maar dat komt mede doordat ik een kaakontsteking heb gehad deze week en ben er nog niet vanaf.
Ik heb er al die tijd last van gehad, niet zozeer de pijn want dat is na een weekje wel over maar het is gewoon heel erg vervelend m.b.t eten, praten etc...
zo, 01/14/2007 - 20:55 Permalink
Ilse_

Hey, ik heb vorig jaar eind oktober dezelfde operatie gehad. Ik moet zeggen dat ik echt heel weinig pijn heb gevoeld. Toen ik net wakker was deed het even pijn, zoals spierpijn maar daarna heb ik praktisch niets meer gevoeld.

Het meest irritante vond ik de zwelling, die bij mij best enorm was, maar dat was na een week bijna volledig weg.
za, 01/20/2007 - 19:29 Permalink
niessie

Hoi ik ben ook heel erg benieuwd wat je kunt verwachten. Ik moet in augustus een kaakoperatie ondergaan. Mijn onderkaak wordt naar voren gebracht en er wordt misschien iets aan mijn bovenkaak gedaan, maar dat is nog niet zeker.

Ik studeer nog en ik ben ook heel erg benieuwd hoe het met mijn studie zal gaan. Heb mij in ieder geval één kwartaal laten uitschrijven, maar mijn vraag is of ik dit niet beter een half jaar kan doen. Hoe zit het met de narcose? Heb je hier lang last van? In sommige gevallen kan het namelijk een jaar duren voor dat je volledig bent hersteld....

Groetjes
do, 05/24/2007 - 10:41 Permalink
Anoya

Ik studeer nog en ik ben ook heel erg benieuwd hoe het met mijn studie zal gaan. Heb mij in ieder geval één kwartaal laten uitschrijven, maar mijn vraag is of ik dit niet beter een half jaar kan doen.


De mensen die ik heb gesproken die een onderkaak operatie hebben gehad, waren eigenlijk allemaal na een week alweer aan het werk, hoor! Het is lastig met het eten, omdat het allemaal vloeibaar moet zijn, natuurlijk, maar de verveling was bij hen het ergste omdat ze ook geen pijn hadden. Wel wat zwelling, maar na een week waren ze het alweer zat.. ik vraag me dus eerder af of een kwartaal al niet lang is?
do, 05/24/2007 - 17:58 Permalink
m@ris

dat is vrij snel hoor, na een week alweer aan het werk!
maar goed, ik zal mijn ervaring ook opschrijven
bij mij hebben ze 5 weken geleden mijn onderkaak naar voren gezet, 10 mm. en dat is wat minder goed gegaan dan dat je gelukkig in de meeste verhalen leest. rechts is alles prima verlopen en de zwelling was daar ook vrij snel weg.maar links is een ander verhaal.
doordat ik een hele kleine harde kaak heb is links het splijten niet helemaal goed verlopen waardoor ze een uur langer bezig zijn geweest, en de zwelling na de operatie enorm was. na 3 weken was links nog steeds dikker dan rechts en bleek ik een abces te hebben in mijn kaak, die ze hebben opengesneden en een drain in hebben gezet, en dat in combinatie met antibiotica. daarna werd de zwelling wat minder maar nog steeds dikker als rechts. nu twee weken verder ben ik vandaag weer op controle geweest en de ontsteking is op die plek weg maar heb nu een infiltraat zitten op een andere plek die er weer voor zorgt dat de kaak weer dikker word, met dus nu weer een antibiotica kuur.
ben dus nu 5 weken na de operatie,ieder week bij de chirurg geweest en heb nog steeds links een dikke kaak.
wil je niet ontmoedigen maar het kan dus ook anders gaan.
even er wel bij melden dat ik bij alles niet veel pijn heb (gehad)

gr mariska
do, 05/24/2007 - 22:11 Permalink
m@ris

hoi niessie,

ik hoop het wel, hahaha, maar heb er onderhand wel een beetje de balen van dat ik al 5 weken met een dikke kaak rondloop en nu alweer met de tweede kuur antibiotica bezig ben.
gr mariska
vr, 05/25/2007 - 14:30 Permalink
miranda21

Hoi Maris

Nou das wel echt balen voor je zeg!!!!

Ik hoor ook heel veel verhalen over hoe snel je weer mag en kan werken maar neem aan dat het ook ligt aan wat voor werk je doet? want ik moet heel veel bukken (werk in de zorg) maar goed ik laat het wel allemaal op me af komen heb je ook nooit teleurstelling als het niet loopt zo als je hoort/hoopt

misschien een domme vraag! maar wat is een infiltraat????

Groetjes Miranda
di, 05/29/2007 - 13:54 Permalink
m@ris

helemaal precies weet ik het niet, maar geloof een ingekapselde ontsteking.
lees wel dat de meesten wel sneller opknappen dan ik hoor, ik heb gewoon een beetje veel pech bij elkaar.
gr mariska
di, 05/29/2007 - 20:08 Permalink
niessie

Nou in ieder geval heel veel succes ermee M@ris. Ik hoop voor je dat het een goede afloop heeft, maar dat zal ongetwijfeld wel. Alleen duurt het bij jou langer dan bij anderen. Als het eindresultaat maar hetzelfde wordt hè? :)
wo, 05/30/2007 - 19:15 Permalink