Wanneer is wordt een tand als verloren beschouwd?

Author:
Mar-ion
Posted:
di, 08/22/2023 - 13:30
Mijn dochter heeft op 9 jarige leeftijd een ongeluk gehad tijdens onze vakantie in oostenrijk. Hierbij is een voortand met wortel en al eruit geweest en de tanden rondom beschadigd. Uiteindelijk is de tand in een kliniek ‘s avonds teruggeplaatst, spalk gekregen en wortelkanaalbehandeling. Achteraf bleek dat we de tand niet goed hadden bewaard. Terug in Nederland heeft de eigen tandarts de zorg overgenomen, met de mededeling dat, als ze volgroeid zou zijn (rond 22jaar) waarschijnlijk een implantaat zou moeten.
Toen ze bijna 20 jaar was is haar tand losgekomen. Er bleek geen wortel meer aanwezig en kwam er weer een spalk om de tand op zijn plaatst te houden in afwachting van implantaat. Ze heeft inmiddels een brug gekregen. We hebben ons gewend tot de verzekering voor vergoeding uit de basisverzekering. ( ongeluk voor 18 jaar, recht op vergoeding voor 23 jaar). De verzekering heeft echter de vergoeding afgekeurd met als reden dat niet vastgesteld was dat voor haar 18 jaar duidelijk was dat ze de tand zou verliezen. Mijn vraag: mag je een tand die zo lang niet goed is bewaard niet al verloren beschouwen? De tand is van ongeveer 16.00 u tot 22..00 in een zakdoek bewaard.
Tandarts_Richa…

Hoe eerder terug geplaatst hoe beter. Max 60 min maar dat is m i al lang en uiteraard goed bewaard. Maar uitzonderingen zijn er altijd. Laat uw tandarts een verklaring geven. Gegevens v ongeluk en daarna zijn toch in het patiënten dossier. Tja verzekeringen doen steeds moeilijker. Neem contact op met uw rechtsbijstand verzekering.
di, 08/22/2023 - 22:20 Permalink
Mar-ion

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Dank u wel voor het bericht terug. We hebben al contact gehad met de geschillen commissie. Deze hebben nogmaals een verzoek gedaan bij de zorgverzekering. Echter blijven zij bij hun standpunt. We kunnen de geschillencommissie nog vragen om er een proces van te maken. Hier moeten we nog even over nadenken of we überhaupt een kans maken.
zo, 08/27/2023 - 17:53 Permalink