wanneer kan ik gaan voor inplantaten

Author:
nanny435
Posted:
do, 03/06/2008 - 15:56
Op 9 januari heb ik mijn gehele gebit onder narcose laten trekken in het MTC in Oosterhout.
Ik woon zelf in Almere, maar omdat ik een vreselijke angst had voor tandartsbehandelingen, en een aantal jaren geleden door mijn eigen tandarts eerst naar de ACTA in Amsterdam werd verwezen, waar ik gedacht had dat ze mijn gehele gebit onder handen zouden nemen, maar er eigenlijk meer tijd werd besteed aan gesprekken dan behandelingen, en ik daar maar een aantal keren naar toe kon gaan vanwege de vergoeding van de verzekering, ben ik toch weer terug gegaan naar mijn eigen tandarts omdat ik ontstekingen begon te krijgen. Hij heeft mij toen naar het ziekenhuis gestuurd waar ik 2 maal moest terug komen voor het trekken van kiezen, dit werd gedaan onder behandeling van lachgas. De eerste keer was prima verlopen, dus ging ik na een paar weken weer zonder angst terug voor de 2e behandeling. Echter deze behandeling is niet goed verlopen, de tandarts begon al met de behandeling voordat de verdoving en lachgas goed werkte, er was een lichterlijke paniek bij hem, en ik hoorde hem zeggen het lukt niet ik moet snijden, waarna hij eerst naar zijn collega liep die het zonder probleem en zonder snijden kon doen. Omdat mijn gebit op een gegeven moment door medicijn gebruik zo slecht werd en het begon af te brokkellen, moest ik hier iets aan laten doen. Omdat ik zo dacht van in het ziekenhuis doen ze het niet zonder narcose ben ik op zoek gegaan waar ik wel onder narcose geholpen kon worden, vandaar dat ik gekozen heb voor de MTC in Oosterhout.
Ik heb nadat ze alles hadden getrokken meteen een onder en boven prothese gekregen en moest de volgende dag terug komen voor nakontrole.
Ik ben vanaf het begin wel tervreden geweest over mijn bovengebit, maar mijn ondergebit geeft tot op heden nog steeds problemen. Ik vind het niet mooi en natuurlijk en het sluit niet goed in mijn mond. Als je de wtee delen buiten mijn mond op elkaar legt dan is dit wel goed, maar in mijn mond is het niet goed. De tanden staan te ver naar voren waardoor het langs mijn onlip schuurt en ik heb vaak de neiging op mijn onderlip te bijten, en iets afhappen kan ik ook niet.
Nu ben ik vanmorgen weer naar Oosterhout geweest, en daar kon ik over zo'n 1 1/2 maand een afspraak maken voor nieuwe prothese of eventueel bij de inplantoloog, maar dan mag ik niet roken.
Ik heb hem toen gezegt, dat mij de afstand elke keer toch wel te groot was, en dat ik iets wilde zoeken wat dichter bij huis is.
Ik weet dat er 2 tandartsen/inplantologen in Almere zitten, maar weet niet hoe ik dit moet aanpakken en of dit door de verzekering vergoed wordt, want volgens mij is het 1e gebit wat ik nu heb een voorlopige gebit.
Kan ik gewoon kontakt opnemen met deze tandartsen of moet dit via mijn eigen tandarts gaan middels een verwijskaart.
Ik hoop hier een antwoord op te zullen krijgen.
Met vriendelijke groeten,
nanny435

Kan uw eigen tandarts geen nieuw gebit voor u maken?



Ik heb geen idee, toen ik in het begin nadat ik was geholpen in Oosterhout, wat last had van een kleine ontsteking, wilde mijn eigen tandarts mij niet helpen en moest ik maar weer naar Oosterhout gaan. Hij trok zijn handen hiervan af.
Maar of hij nu een nieuw gebit voor mij kan maken dat weet ik niet, ik zal kontakt met hem opnemen en kijken wat hij zegt.
Met vriendelijke groeten.
do, 03/06/2008 - 17:42 Permalink