wangspier opgezet

Author:
Shallows
Posted:
za, 09/23/2006 - 11:50
Hallo,...

Afgelopen april had ik last van mijn bijholte(linkerkant), heb hiervoor een neusspray gekregen, bijholte is over,..maar nu heb ik last van die spier in mijn wang.
die kun je voelen als je in je mond met je vinger boven je kiezen zit.

Sinds een week zit er ook een blaasje op.
Ik heb geen last van kiezen of tanden die pijn doen,..alleen die spier,...hij is opgezet en pijnlijk. Mijn wang is ook opgezet. Met ibuprofen gaat het wel af en toe weg.
Het valt me wel op dat is ik verkouden (neus) ben dat het erger wordt.

Soms dan heb ik er helemaal geen last van alleen als ik erop druk.....

Weet u wat het kan zijn,....ben bang voor een kaakonsteking en als de dood voor de tandarts!
Geke

Ik denk dat het toch verstandig is om je tanden en kiezen even na te laten kijken, want het kan inderdaad zo zijn dat er een wortelpuntontsteking bij een van je kiezen zit en dat die ontsteking wat uitgebreid is naar je wang, waardoor deze dikker is geworden. Zonder behandeling verdwijnt zo'n onsteking niet en kan zich soms verder uitbreiden en in zeldzame gevallen kan het zelfs hoge koorts veroorzaken of levensbedreigend zijn. Als het echt door een kies komt, is er waarschijnlijk een wortelkanaalbehandeling nodig en omdat de zenuw in deze kies al afgestorven is, op het moment dat er een wortelpuntontsteking is, is dit geen pijnlijke behandeling. Soms is er zelfs geen verdoving voor nodig. Als je echt als de dood voor de tandarts bent is het misschien verstandig een tandarts te zoeken die goed om kan gaan met angstige patienten, dat kun je beter nu doen, dan wanneer je echt veel last hebt.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het natuurlijk laten weten.

:smt006 Geke
zo, 09/24/2006 - 10:55 Permalink