wachtlijst te lang ??/

Author:
miss dubbelfriss
Posted:
ma, 05/15/2006 - 19:53
Hoi,
Ik ben nieuw, heet Miss Dubbelfriss en heb een (best wel pijnlijk) probleem.
Ik heb een verstandskies die doorkomt, dat doet op zich al zeer genoeg, maar nu is er bij een opening tussen het tandvlees en de kies. Dit is ideaal voor bacteriën en dus zit er een behoorlijk grote ontsteking.

Donderdag aan het eind van de dag ben ik bij de tandarts geweest. De tandarts zei: die ontsteking is nu nog een pingpongbal, je moet gaan spoelen met een zoutoplossing om te zorgen dat het geen tennisbal wordt. Ik kreeg meteen een doorverwijzing voor de kaakchirurg, want die verstandskies ligt bijna geheel dwars.

Ik de volgende dag (12 mei) meteen gebeld, wil zo snel mogelijk geholpen worden, maar ik kan niet eerder dan 29 mei terecht. Is dat normaal?? Ik heb duidelijk aangegeven dat het gaat om een verstandskies en dat ik een ontsteking heb.

Groetjes MDF
miss dubbelfriss

Fijn dat je zo snel reageerde, DJ... Ik heb er gewoon best wel last van, vandaag al intussen 3 paracetamol op. Als ik dat nog 2 weken moet volhouden dan word ik gek (als de pijn niet minder wordt). Normaal gebruik ik nooit (pijn)medicatie.

Uiteraard zoals bij velen komt er ook bij mij een berg angst kijken... Heb al 3 verstandskiezen moeten laten verwijderen. Nog niet 1x is het gegaan zoals moest (een verdoving die te kort ingewerkt had, een dikke ontsteking na de ingreep, geen medicatie gekregen), dus je snapt wel dat ik er nu ook mijn twijfels bij heb....

Groetjes MDF
ma, 05/15/2006 - 20:10 Permalink
dj

Je zou natuurlijk ook wat andere pijnstillers kunnen proberen, evt. de huisarts/tandarts/apotheek om advies/voorschrift hierover vragen.
Lees wel altijd zelf de bijsluiters!

Ik weet niet maar volgens mij bestaan er buiten zout water ook andere middelen tegen de zwelling. Die zwelling kan toch ook pijn veroorzaken..
Als de pijn echt niet meer houdbaar is en je kunt echt niet meer slapen etc dan is het volgens mij een officieel spoedgeval.. opnieuw bellen dan.
ma, 05/15/2006 - 20:52 Permalink
vV

je zou eens waterstofperoxide 1,5% kunnen proberen, en dan liefst met een spuitje met kromme tip (kan apotheek als het goed is ook leveren) precies de ruimte die er is tussen de kiezen doorspuiten. Vaak is de grootste boosdoener dat er telkens opnieuw vuil ophoopt wat niet weggehaald wordt. Vinden de slechte beestjes erg lekker.

Dus goed schoonhouden, spoelen en poetsen! moet met 1-2 dagen verbetering geven, anders toch inderdaad spoedafspraak bij de kaakchirurg. Maar 2 weken is inderdaad al erg vlot hoor.
di, 05/16/2006 - 07:45 Permalink
miss dubbelfriss

Hoi,
Ja ben ik weer. De tandarts heeft me al zo'n spuitje met een kromme tip meegegeven. Zal morgen es bij de apotheek informeren naar die waterstofperoxide. Op dit moment doe ik een volle lepel zout in een glas warm- lauwwarm water. Effe roeren en dan paar keer achter elkaar spoelen met spuitje en dat dan 4x per dag (na elke maaltijd en voor het slapen gaan)

Ik ben van nature een snoeper, drop en winegums zijn niet veilig bij mij. Maar sinds ik er last van heb, durf ik niet te snoepen (makkelijke manier om te lijnen). Het verhaal van de slechte beestjes is mij idd ook verteld. Ik drink zelfs alleen nog maar water tussendoor (is nog gezond ook)

Wat betreft het gebruik van (pijn)medicatie hoef je geen zorgen te hebben, DJ! Ik ben student verpleegkunde, leer dus alles over het gebruik ervan en dat bijsluiters er niet voor niks zijn. Moet niet denken aan bijv. complicaties van brufen enzo, nooit op nuchtere maag gebruiken.

Vandaag gaat het redelijk, nog geen paracetamol nodig gehad, zeurende pijn is nog dragelijk...

Groetjes MDF
di, 05/16/2006 - 21:14 Permalink
dj

Mooi zo..

Alhoewel de DT onlangs vermeldde (voor mij ook nieuw) dat tandvleesontsteking-veroorzakende bacterieën vnl van in het speeksel voorkomende eiwitten leven is mijn vermoeden dat het vermijden van consumptie van suikers (en in mindere mate zetmeel) tcoh wel eens een gunstig effect zou kunnen hebben.
di, 05/16/2006 - 21:31 Permalink
miss dubbelfriss

Hoi,
weer effe een berichtje van mij.
Nou die kies is eruit! Blij dat het gebeurd is.....
Heb de dag zelf weinig last gehad, lang leve de verdoving!!

Heb toen een receptje gehad voor Brufen 600 mg, 3x daags, dat werkte perfect. Maar de laatste 2 dagen neemt de pijn alleen maar toe, en ik begin nu het toppunt van mijn pijngrens te bereiken!!!

Wat moet ik doen?
Ik kan morgen de poli van de kaakchirurg (ziekenhuis 1) bellen en me vannacht ergeren aan de pijn of ik kan als de pijn niet meer dragelijk is naar de huisartsenpost (in ziekenhuis 2) bellen in de hoop dat ik dan iemand tref die er wel verstand van heeft...

Groetjes MDF
di, 06/06/2006 - 23:39 Permalink