wachtlijst kaakchirurgie

Author:
lina25
Posted:
di, 03/09/2010 - 17:15
is het zo dat als je op een wachtlijst staat van 7 maanden voor een kaakoperatie dat je dan ook echt 7maanden moet wachten en niet eerder kan worden geholpen??

ik zou een kaak verbreding operatie onder gaan maar ik had niet gedacht dat het zoooo lang moet gaan duren,begin het helemaal zat te worden!! :smt013


wie heeft ook zo lang moeten wachten op zo n ingreep?
Spiegeltje

Zoals hierboven gezegd, kan de wachttijd per kaakchirurg en ziekenhuis nogal verschillen. Niettemin is de wachtlijst vaak lang. Het loont toch nog wel de moeite om als patient hier zelf achteraan te zitten door te informeren bij andere ziekenhuizen. Soms wil de zorgverzekeraar zich op dit punt ook inspannen (wachtlijstbemiddeling). Zeker als u in de grensstreek woont met Belgie of Duitsland is behandeling in die landen ook nog een optie, alhoewel die stap misschien wat groot is. De verzekeraars moeten hiervoor wel toestemming geven, maar dat is vaak geen probleem.
wo, 03/10/2010 - 11:14 Permalink
lina25

ik ben door mij ortho naar deze kaakchirurg gestuurd en daar heb ik weer verder gesprek mee gehad etc hij weet wat er gebeurd moet worden bij mij,kan ik dan als nog wel naar een ander kaakchirurg en ziekenhuis?

ik heb een machtiging gekregen(voor kaakoperatie)voor de ziekenhuis waar ik nu ben geldt de machtiging dan ook als ik in een ander ziekenhuis word geopereerd?
wo, 03/10/2010 - 20:11 Permalink
Spiegeltje

Ja, dat kan wel. De machtiging is voor de behandeling, en niet gekoppeld aan een bepaald ziekenhuis of kaakchirurg. U kunt namelijk terecht bij de kaakchirurgen waarmee uw zorgverkereraar een contract heeft afgesloten. Als u een zogeheten restitutiepolis heeft bent u zelfs geheel vrij in uw keuze. Normaal gesproken zet u het reeds ingezette traject voort, maar stel nu dat u ergens anders "al na 3 maanden" terecht kunt kan het toch reden zijn om het in een ander ziekenhuis te laten doen. Daar is op zich niks mis mee. 7 maanden wachttijd is redelijkerwijs te lang, in feite hebben ze daar geen tijd voor u. Volledigheidshalve zeg ik er wel bij dat ik geen inzicht heb in de feitelijke wachttijden voor dit soort operaties en of het ergens anders wel beter is. Het kan zeker geen kwaad om eens bij uw verzekeraar te informeren.
wo, 03/10/2010 - 22:09 Permalink