Vreselijke pijn na implantaat behandeling in bovenkaak

Author:
vlinderkind
Posted:
za, 11/16/2013 - 18:08
Afgelopen dinsdag heb ik in mijn bovenkaak 6 implantaten gekregen en ook zijn de schroefjes die bij de vorige operatie waren geplaatst (botopbouw vanuit de heup) eruit gehaald. De ingreep was een ramp! Ze kregen mij niet goed verdoofd en ik heb dus vreselijke pijn gehad. Nog nooit meegemaakt maar dit was echt een hel!! Weet iemand hoe dat kan? De implantoloog spoot steeds verdoving bij maar het hielp bijna niet.

Ik had zoveel pijn dat ik tramadol voorgeschreven kreeg voor thuis, samen met paracetamol, spoelvloeistof en een antibiotica kuur, de pijn was niet onder controle te krijgen, savonds de spoeddienst van de tandarts gebeld en die kenden dit middel niet goed dus vroegen me contact op te nemen met de huisartsenpost. De huisartsenpost schreef me celebrex erbij. Vanaf dat dat begon te werken ging het beter. Vanaf donderdag was ik met medicijnen pijnvrij.

Volgens de implantoloog kon ik na 3 dagen wel minderen met mijn pijnmedicatie dus vrijdag ben ik gestopt met de celebrex en vandaag ben ik van 6 tramadol per dag naar 4 gegaan, helaas vandaag weer vreselijk veel pijn, net toch maar een extra tramadol ingenomen.

Is het normaal dat ik nog steeds pijn heb als ik iets minder pijnstillers slik? Overal lees je dat dit een kleine ingreep is, nou sorry zelfs het trekken van mijn tanden 2 jaar geleden waarbij alles afbrak was beter te doen dan dit... kan iemand mij geruststellen of dit normaal is?
vlinderkind

Oke dankjewel voor je antwoord!
Vandaag heb ik weer een recept van celebrex gekregen. Dit werkt erg goed gelukkig.
Woensdag gaan de hechtingen eruit en misschien word het dan ook wat minder pijnlijk, ik hoop dan weer zachte dingen te kunnen eten zoals brood zonder korstjes. Dat is nu echt nog niet te doen.

Over 11 weken gaan ze mijn implantaten blootleggen, dan krijg ik weer verdovingsspuiten en inmiddels ben ik er bang van geworden, ik mag hopen dat deze keer de verdoving wel gaat werken!
Is er een kans dat de verdoving weer niet werkt aangezien hij vorige week voor het eerst in mijn leven ook niet werkte?
ma, 11/18/2013 - 20:41 Permalink
m hage

Ik heb vier implantaten en de eerste twee dagen was het met paracetamol wel uit te houden, dag drie werd het erger maar dat was voorspeld en daarna zou de pijn moeten minderen. Helaas is het alleen erger geworden en van wondpijn is het nu een venijnige zenuwpijn geworden die niet te stillen is. Er is opnieuw een scan gemaakt en dat ziet er goed uit, geen zenuwpijn zei men daar.....Ik ken zenuwpijnn, ik heb nl een wortelcyste die door het ruggenmerg groeit en daar slik ik al 2x tramadol 150 voor, 3x gabapentine 800 en plak wekelijks een morfinepleister dus hoe kan dit in hemelsnaam nog zo'n pijn doen vraag ik me af.
Als ik te lang mijn mond beweeg, bv door te praten wordt de pijn onhoudbaar. Vanwege nierinsufficiëntie mag ik alleen paracetamol erbij slikken maar dat helpt niets. Zijn er meer mensen die hier ervaring mee hebben en kan iemand mij gerust stellen en zeggen dat dit op den duur weer overgaat? Maakt niet uit als het wat lang gaat duren als er maar licht aan het eind van de tunnel is.....
zo, 02/16/2014 - 19:23 Permalink
Dutchdevil

Ik heb bij het plaatsen nog wel pijnstillers meegekregen.
Maar nooit gebruikt en op een beetje een drukkend gevoel na, nergens last van gehad.
Ik moet wel bekennen dat ik liever nooit medicatie gebruik, ook na verschillende operaties niet, dus dat is misschien ook niet echt een normale indicatie.

Misschien nog eens contact opnemen met degene die je behandelt om een andere manier te zoeken?
zo, 02/16/2014 - 19:32 Permalink
vlinderkind

Wat lastig en naar voor je! Ik heb deze ervaring niet dus kan je hier niet mee helpen. Het lijkt me wel vreselijk om zenuwpijn te moeten hebben...
Bij mij hebben ze 10 dagen geleden de implantaten blootgelegd en nu gaan ze mijn klikgebit voor boven maken, als alles meezit heb ik eind maart mijn nieuwe klikgebit en is na 2,5 jaar (2,5 jaar geleden is alles getrokken) alles klaar! :D
zo, 02/16/2014 - 19:38 Permalink
Tika

Als antwoord op door vlinderkind

Gisteren hebben ze onder narcose onderkaak twee inplantaten geplaats en moet zeggen is me voor 100% mee gevallen .
Geen pijn wel voel het wat stijf aan maar dat zal ook wel overgaan .
Ik ben hier heel bang voor geweest en nu denk ik had ik het maar eerder laten doen.
Ben er gelukkig vanaf
Volgende week Dinsdag gaan ze mijn prothese passend maken dat ik niet al die weken zonder hoef te lopen.
Ongeveer over acht weken krijg ik mijn klik gebit ben benieuwd
wo, 11/23/2016 - 14:51 Permalink