Vragen over verwijderen verstandskies

Author:
Mliesje
Posted:
di, 11/28/2006 - 20:53
Afgelopen week ben ik voor een foto naar de kaakchirurg geweest. Nadat mn verstandkiezen rechts 2 jaar geleden zijn verwijderd (overigens zonder al te veel problemen tijdens en na de ingreep), is nu links aan de beurt. En das een ander verhaal...

Er was een co-assistent die me uitvoering vertelde wat ze op de foto zag en hoe het verwijderd zou worden.... aardige meid hoor maar nu durf ik dus helemaal niet meer! De onderste is al redelijk zichtbaar en ik verwacht niet dat die een probleem zal opleveren, maar de bovenste ligt dwars en erg dicht bij de neusholte.

Hierover enkele vraagjes:
1 is het idd zo dat het verwijderen van een 'dwarsligger' bovenin meer problemen tijdens het verwijderen en napijn opleverd?
2 wat te doen als er een open verbinding ontstaat tussen neusholte en kaak? Kun je preventief antibiotica krijgen tegen infectiegevaar? Hoe zit het met de klachten na de ingreep als deze 'complicatie' optreedt?
3 in hoeverre wordt er over duizeligheid en misselijkheid als gevolg van de ingreep gesproken? (heb namelijk een fobie voor overgeven...)

Zijn er ook mensen die ervaringen hebben met bovenstaande? (het liefst positieve ervaringen natuurlijk, hihi!)

Alvast bedankt voor de reacties! Groetjes!
Newtan

Je zal maar net een co treffen die alle complicaties uit z'n hoofd heeft moeten leren van de professor. Dan klinkt alles ineens erg gecompliceerd.
Die lui zitten er om het te leren, dus gevoel voor realiteit hoeven ze nog niet te hebben.

Qua bijwerkingen moet je meer verwachten als een dikke wang en duizeligheid en minder van infecties en open gaten in je bijholtes. Die gaten worden keurig gehecht, laat dat aan de kaakchirurg over. En tegen infectie moet je je eerder wapenen bij de onderverstandskies. Tenzij je die normaal poetst natuurlijk. Maar voor de zekerheid een of twee dagen met Corsodyl spoelen is wijs, denk ik.

Maar een dikke wang is bijna standaard en duizelig komt vaak voor door de stress en de ongemakkelijke houding van je nek. Kijk maar eens een minuutje of tien naar je eigen kat in een hoge boom, zo moet je je dat ongeveer voorstellen.

Sterkte
di, 11/28/2006 - 22:05 Permalink