vragen over napijn na verwijderen verstandskies

Author:
ursape
Posted:
zo, 07/02/2006 - 18:38
Net als zo velen ben ik afgelopen maandag bij de kaakchirurg geweest voor het verwijderen van mijn rechter onder verstandskies.
Ik zag als een berg tegen deze behandeling op maar ik moet zeggen dat de behandeling mij 100% is meegevallen. De napijn viel ook mee totdat ik woensdagnacht met helse pijn wakker werd. De pijn was ook niet te plaatsen, de gehele rechterkant deed zeer. Ik had het gevoel dat alle kiezen en tanden aan de rechterkant klaar waren voor een wortelkanaalbehandeling. Naast deze pijn kreeg ik ook een onzettende oorpijn.
Donderdag direct gebeld en ik kon dezelfde dag langskomen, het bleek dat ik een beginnende ontsteking had. Deze hebben ze doorgeprikt en een gaasje in de wond gestopt met pijnstillers en antibioticum.
Vrijdag is dit gaasje weer verwijderd.

Het probleem is veroorzaakt doordat ik niet goed spoelde. Ik heb ze gevraagd mij adhv een spiegel te laten zien hoe ik moet spoelen. Thuis gekomen lukt het door de zwelling nog niet om zelf te spoelen dus nu doet mijn man dit voor mij.

Nu twee dagen verder zit ik met de volgende pijnen en ik vraag mij af of dit normaal is:
1) Nog steeds helse oorpijn, wordt hier `s nachts ook wakker van ondanks de 600 brufen
2) Alle kiezen rechts sowel onder als boven doen nog steeds erg zeer. Kauwen gaat ook erg moeilijk.
3) Pijn komt met vlagen opzetten en zakt dan geleidelijk weer weg.
4) Nog steeds nare smaak in mijn mond en volgens mijn man ruik ik met vlagen ook uit mijn mond
5) af en toe moeite met slikken en opgezette klieren

Zijn dit normale napijnen na het verwijderen van een verstandskies of zijn dit de napijnen van de ontsteking. Hoe lang gaat deze pijn nog duren?

Gr Ursula