Vraagje over poetsen prothese

Author:
Cheyenne
Posted:
za, 09/19/2009 - 00:36
Misschien een rare vraag, maar kan het kwaad om een volledige prothese af en toe te poetsen met gewone tandpasta? Ik heb natuurlijk een protheseborstel en speciaal reinigingsmiddel, daarnaast reinig ik de protheses regelmatig met een ultrasoon apparaat (werkt fantastisch). Maar soms is het prettig om even gauw te kunnen poetsen, en dat gaat dus het snelst op de 'normale' manier :smt001 Kan de prothese daardoor beschadigen? Ik meen dat ooit ergens gelezen te hebben, maar kan het niet meer terugvinden...
TechniekerJeetje

Hey,

Af en toe moet dat wel kunnen, je moet er wel aan denken dat er in de meeste tandpasta`s een beetje schuurmiddel zit, wat natuurlijk op de lange duur iets kan gaan schuren, en dat is dan weer niet goed voor je gebit!
Maar als al gezegd.... sporadisch is niet heel erg...
zo, 09/20/2009 - 00:57 Permalink
somebitch

Gebruik een speciale protheseborstel, bijvoorbeeld van Lactona of Oral-B, en water om etensresten goed te verwijderen. Gebruik géén tandpasta. Die kan te veel schuren. Een schoon kunstgebit voelt altijd glad aan. Laat uw gladde gebit tijdens het reinigen niet uit uw handen glippen. Het zal kapot gaan. Vul voor de zekerheid eerst de wasbak met water en reinig uw gebit daarboven.

Reinig uw kunstgebit dagelijks met een bij de drogisterij of apotheek beschikbaar reinigingsmiddel. Volg daarbij de voorschriften van de fabrikant. Vraag eventueel uw behandelaar of mondhygiënist om advies. Leg uw kunstgebit sowieso één keer per week een nachtje in een reinigingsmiddel. Hiermee voorkomt u de vorming van tandsteen op uw kunstgebit. Borstel uw kunstgebit daarna goed en spoel het af met water. Leg uw kunstgebit nooit in heet water en gebruik zeker geen bleekwater of schuurmiddelen.
do, 10/15/2009 - 15:15 Permalink