Vraagje aan kaakchirurgen

Author:
jill_25
Posted:
wo, 10/08/2008 - 16:37
Hallo,

Ik ben gister bij mijn tandarts geweest en we zijn het er samen over eens geworden dat een kunstgebit voor mij het beste is aangezien mijn pijnklachten niet verholpen kunnen worden. Hij heeft een verzoek ingediend voor complete Extractie en morgen om 15:15 moet ik voor een consult naar de kaakchirurg.
aangezien mn tandarts het op basis van Epilepsie heeft aangevraagt (ik heb alleen maar pijn, en loop hier al jaren mee. alles geprobeerd) neem ik aan dat het zoiezo gaat gebeuren. Ik wil het in iedergeval heel graag! mn gebit is verder super gezond en mooi (ben ook nog maar 26). Het verzoek is dus uit voorzorg gedaan omdat mijn epilepsie toeneemt en moeilijk te behandelen is waardoor ik zometeen alleen maar ergeren pijnen ga krijgen. de behandeling word ook onder narcose gedaan aangezien ik zware epilepsie heb en zeer bang voor de tandarts ben.

mijn vraag: Is er een kans dat de kaakchirurg zegt "sorry maar ik begin er niet aan, je hebt een gezond gebit en dat ga ik niet verwijderen" of is de kans wel groot aangezien de tandarts het verzoek heeft ingediend met alle mailtjes van mij erbij + mijn geschiedenis en klachten, dat het ook echt word uitgevoerd? ik ben zo bang dat die man het gaat afkeuren morgen en dat ik dus alsnog met dit pijnlijke gebit moet blijven lopen met alle gevolgen van dien (ik ben er suicidaal door, mn man dreigt met scheiding (doordat ik alleen maar chaggo ben door de pijn), ik eet bijna niet meer en drinken lukt ook bijna niet door de pijn etc etc etc)!

wie kan mij wat meer vertellen over hoe dat allemaal in elkaar steekt?
en wat jullie zelf zouden doen.
een tandarts dient niet zomaar zo`n verzoek in.

M.vr.gr Jill
robinson

Correct me if I'm wrong,maar je zegt dat je een prima en gezond gebit hebt.Ik denk dat een (goede) kaakchirurg jouw behandeling dan weigert.
Zijn de tanden echt de oorzaak?Is er gedegen onderzoek gebeurt?Zijn er foto's genomen?
De reden epilepsie is geen goede.Wat te doen wannneer je een slecht zittende immediaat prothese hebt en je krijgt een toeval??
Wat doet er pijn?Is het een duidelijk tel localiseren pijn?
Heb je geen parodontitis?
Je ziet vragen genoeg.
wo, 10/08/2008 - 16:43 Permalink
jill_25

nee, er zijn foto`s gemaakt en het zag er opzich goed uit.
alleen de zenuwen zijn geirriteerd (niet ontstoken).
ik heb wekelijks aanvallen en mn gebit is gewoon overgevoelig.
ik slik me ziek (letterlijk!) aan pijnstillers en drink veel alcohol omdat de ibruprofen niet helpt.
het is echt zenuwpijn. en niet in 1 tand of kies, in mn hele gebit. dit is al jaren zo.
maar mijn tandarts zei ook dat dit geen doen is zo en dat dit vaker gebeurd bij epilepsie patienten.
en een goede en menselijke tandarts denkt niet alleen aan een mooi gebit maar ook aan de persoon.
en ik heb er geen moeite mee. hij zegt ook "als iemand al met zelfmoordgedachtes loopt en de epilepsie aanvallen nemen toe door de tandproblemen (de spanning er van), dan moet je gewoon een keuze maken, ook al is het niet de keuze die je eigenlijk zou willen. je kunt patienten niet onnodig laten lijden als er echt niks te vinden is maar de patient loopt wel al jaeren met veel pijn die steeds erger word" daarbij, ik vraag niet zomaar om een kunstgebit hoor?
de kaakchirurg die ik krijg heb ik al eerder gehad gelukkig, dus ik heb goede hoop.

Gr. Jill ps: en mn tandvlees is niet ontstoken nee
wo, 10/08/2008 - 16:55 Permalink
jill_25

das niet waar, ik ben nou bij verschillende tandartsen geweest en ze zeggen stuk voor stuk "de zenuwpijn ben je kwijt, wel kun je last houden van drukpijn door het klemmen" maar dat vind ik geen probleem. die pijn ken ik ook en is makkelijk te behandelen met paracetamol. mijn tandarts zei gisteren ook nog dat de gevolgen van alle pijnstillers op lange duur ernstiger zijn dan hebben van een kunstgebit (denk aan maagbloedingen, nierproblemen, leverproblemen etc)
en ik heb er echt heel goed over nagedacht. het is dus geen impulsieve beslissing en ik heb de voor en tegens goed tegen elkaar afgewogen. en voor mij overheersen de tegens als ik geen kunstgebit neem. daarbij wil ik implantaten, die zijn makkelijker uitneembaar als ik een aanval voel aankomen (ik voel mijn aanvallen altijd aankomen, minimaal 30 sec. van te voren). zenuwpijn is dan weg, daar gaat het mij om. ook loop ik geen kans meer op zenuwontstekingen in mn tanden en kiezen door de aanvallen. maar ik krijg de kaakchirurg wel zover, let maar op. en anders doet mijn tandarts het hopelijk zelf wel of zet ik een advertentie op marktplaats...ze moeten er uit, punt. ik neem aan dat een kaakchirurg het niet op zn geweten wil hebben dat iemand zelfmoord pleegt en daarbij een heel gezin achterlaat, terwijl hij me met gemak en opvies van de tandarts had kunnen helpen. simpel toch? en ik doe het ook, ik red dit gewoon niet meer. jij voelt niet wat ik voel.en je kunt wel koppig blijven en perse die tanden er in willen houden, maar het leven draait niet alleen maar om een mooi gebit. er uit met die handel dus.
wo, 10/08/2008 - 17:24 Permalink
jill_25

Hallo,

het gesprek is super verlopen!
alleen ik kan pas half december geholpen worden helaas (onder narcose :) )
de wachtlijst is erg lang (tot 17 dec. staat het vol).
wel ben ik op de spoedlijst gezet omdat ik bijna niet meer eet en drink, en omdat de pijn best wel erg is, dus mocht er voor die tijd iemand uitvallen, dan kan ik alsnog eerder. maar de kans dat er iemand uitvalt zal wel mega klein zijn denk ik. ik moet a.s woensdag happen bij mijn eigen tandarts. na de ingreep krijg ik eerst 3 maanden een noodgebit omdat alles moet helen. ook krijg ik best veel napijn omdat de drie verstandskiezen die ik heb, en nog in mn kaak zitten, er ook uitgehaald worden (gesneden), maar goed, alles beter dan elke dag deze pijn.
na die 3 maanden krijg ik implantaten,omdat dit veiliger is i.v.m de epilepsie. ik ben zo blij!!! alleen ik schrok wel van de wachtlijst. ik had wel verwacht dat het ongeveer 4 weken kon duren, maar dit vind ik wel heel erg. een te kortkoming in de zorg vind ik dit. maar ja, ik word in iedergeval geholpen, en voor 2009 ben ik van mijn probleem af.

Groetjes Jill ps: k kan zelfs een diamantje in mn gebit krijgen!
zo, 10/12/2008 - 10:34 Permalink