Vraag over pijn na verwijderen verstandskies

Author:
Jarno3011
Posted:
do, 07/20/2017 - 09:46
Hallo!

Afgelopen vrijdag(14-07) heb ik rechts twee verstandskiezen laten verwijderen.
Het was in tegenstelling tot mijn vorige operatie een stuk ingrijpender, links wipte hij er zeven weken geleden zo uit, ook maar 4 dagen napijn... dus ik dacht/hoopte het deze keer weer wel even te doen, maar dat valt grof tegen: de onderste verstandskies lag er scheef in en raakte mijn andere kies aan dus moest doormidden geboord worden en in meerdere stukken er uit gehaald worden.

De eerste dag dacht ik wederom: dit valt mee. De tweede dag begon het afzien.. een wang als een tennisbal, verhoging, amper kunnen eten.
Nu zes dagen later is het grootste gedeelte van de zwelling wel weg maar heb ik nog steeds pijn, niet zo erg als eerst, maar met name een zeurende pijn op de achtergrond. Ook zit er een hele irritante 'plooi' in mijn mond die een soort bultje vormt, die doordat de wond trekt aan mijn wang, boven mijn achterste kies ligt. Met als gevolg dat ik niet helemaal dicht kan bijten(het bultje komt er simpelweg tussen en dit doet pijn).

Dus nu vraag ik mij af: wat is ongeveer de gemiddelde tijd dat je pijnklachten kan hebben van zo'n zwaardere extractie/ingreep? En zijn er hier meer mensen die ervaring hebben met dat de wang tussen de achterste kiezen kwam, en hoe is dit opgelost?

Dankjewel voor de tijd!
Floortje96

Hey,
Ik heb hier ook last van. Ik weet dat de wang vanzelf wel minder dik wordt en dan zal het ook beter sluiten. Ik zit ook al twee weken met pijn, het was ook na een week bijna over en kwam toen dubbel zo pijnlijk weer terug. Ik lees wel veel mensen die nog lang last hebben. Gebruik je ook nog pijnstillers? Ik denk zolang het steeds beter gaat is het goed.

Beterschap
vr, 08/25/2017 - 19:49 Permalink