Vraag over inwerken verdoving

Author:
daanw02
Posted:
do, 05/28/2020 - 12:29
Hallo,

Eerder vandaag is 1 van mijn verstandskiezen getrokken bij de kaakchirurg. Er moesten 2 verstandskiezen getrokken worden, de arts zou beginnen met 1 kies, en daarna mocht ik kiezen of de 2e ook gelijk getrokken werd.

Na de verdoving wachtte de arts hooguit 1 minuut, vroeg toen of ik nog iets voelde en... ja, ik voelde wel degelijk iets. Nog een verdoving dus, hierna weer 1 minuut gewacht, nog steeds gevoel. Arts ging alsnog aan de slag, hij deed toen een aantal handelingen die ik wel voelde, deed niet enorm veel pijn echter. Maar toen de kies echt getrokken werd, deed dat enorm veel pijn. Eigenlijk net als wanneer je als kind een melkkies laat trekken, maar dit voelde wel wat pijnlijker.

Hierdoor wilde ik liever niet meteen de 2e kies laten trekken, er is nu een afspraak voor volgende week gemaakt.

Mijn vraag is: kan het zijn dat bepaalde mensen meer tijd nodig hebben voordat een verdoving inwerkt? mijn vader zegt dat het bij hem namelijk ook soms een kwartier duurt eer het is ingewerkt, dus dan zou ik bij de volgende afspraak kunnen vragen of de arts na de verdoving eerst even kan wachten.

Of is het normaal om zo'n pijn te voelen bij het trekken van verstandskiezen, ondanks de verdoving?

Met vriendelijke groet,

Daan
MarcelD

Beste Daanw02,

Verdoving heeft tijd nodig om in te werken.
Het kan de ene keer wat sneller zijn en een andere keer wat langer duren.
Er zijn ook mensen die van te voren kunnen aan geven dat ze een extra "dosis" nodig hebben.
Als je als patient je mond sluit tijdens de behandeling kan de tandarts/kaakchirurg weinig anders doen dan overleggen wat het probleem is.
Ik geef toe dat is nogal rigoureus, maar sommige mensen hebben aan een subtiel signaal niet genoeg om te begrijpen dat het anders moet.
Ik hoop dat mijn opmerkingen je verder helpen..
do, 05/28/2020 - 13:19 Permalink