Vraag over implantaten

Author:
rosana1980
Posted:
di, 07/10/2012 - 10:13
Hallo,

Gisteren was ik bij tandarts voor eerste instantie om een wortelkanaal behandeling te krijgen, mijn kies was aan 1 gedeelte ook beetje los maar dat wist de tandarts bij vorige afspraak met foto's maken etc...
In ieder geval gaf ze aan dat mijn kies getrokken moest worden omdat mijn zenuwen zo erg ontstoken waren dat mijn tand dat zelf niet zou kunnen dragen ofzo en omdat gedeelte van kies ook los was.
Ik begrijp goed dat losse gedeelte ook weg gehaald moest worden, alleen vraag ik mij nu af is er ook mogelijkheid voor iets anders dan implantaat?
Ik moet morgen naar ziekenhuis bij kaakchirug om tand eruit laten trekken, liefst heb ik uiteraard niet maar mijn tandarts gaf aan dat wel beter was omdat ik anders dan toch steeds zou moeten terug komen voor wortelkanaal behandeling,dat beter was om eruit te halen dus.

Checkt de kaakchirug ervoor of het wel echt nodig is en zou iets anders kunnen dan implantaat? Kies is precies op een plek wanneer ik lach, dat je zou zien dus met Zonder kies of iets leven is ook geen gezicht om maar even zo te zeggen.

Hopelijk heeft iemand enige advies.

Groeten Rosana
Lieneke

Een implantaat is een zeer mooie en goede oplossing. Andere mogelijkheden zijn een brug, waarbij de buurkiezen beslepen (lees: beschadigd) moeten worden. Als deze elementen nog helemaal gaaf zijn, is dat heel zonde. Of als deze buurtanden de last van een brug niet kunnen dragen is dat ook geen geweldige oplossing. Een andere oplossing is een etsbrug, maar dit is een vrij kwetsbare oplossing. Dat wil zeggen dat het vrij snel los gaat. De nepkies zit dan met vleugeltjes vast geplakt aan de buurtanden.
En anders kom je al aan een plaatje...een uitneembare voorziening dus.
di, 07/10/2012 - 11:40 Permalink
rosana1980

dank je wel voor je reactie!

Ik ben zoo bang voor een implantaat, ik lees en hoor alleen maar slechte ervaringen ervan. Ik vraag me wel af hoe dat dan komt, dat zoveel negatieve ervaringen er van zijn
Hopelijk zegt de kaakchirurg dat niet nodig is maar ja die kans is ook echt nihil haha..
di, 07/10/2012 - 12:40 Permalink
rosana1980

Hai Lieneke,

Trouwens bedankt dat je steeds reageert! Erg fijn.

Oh oke, dat is HEEL erg mijn fout dat wist ik niet. Ik lees en hoor echt alleen maar horror verhalen erover en vaak dat mensen daarna voor altijd met een bepaalde zeurende pijn zitten. Dit heb ik ook begrepen van een collega van mijn moeder, dus niet alleen maar google haha...

Hopelijk kan de kaakchirurg mij gerust stellen, het gaat tenslotte echt maar om 1 kies dus hopelijk is dat meer het makkelijkere werk want dan komt zo implantaat met een kroon erop voor in de plaats als ik het goed heb begrepen toch?
Kosten daarvan zijn ongeveer 1800 euro?? En verzekering vergoed vaak maar 200? Zijn zulke bedragen ook mogelijk om in termijnen af te betalen, helaas ben ik geen miljonair namelijk.

Sorry van overvloed van vragen.

groetjes
di, 07/10/2012 - 15:34 Permalink