Vraag over implantaten

Author:
Aus
Posted:
ma, 10/11/2010 - 10:27
Hallo,

Ik heb een probleem en ik hoop hier wat advies te kunnen vinden. Ik mis van mezelf vier tanden en hierdoor heb ik nog steeds twee melkkiezen op de plaats van de tweede kleine kies in de onderkaak. Hieronder zitten ook geen normale kiezen.

Het is nu zo dat bij één hiervan de wortel is afgebroken en deze zeker eruit moet. Ik voel er nog niets van maar de kans op een ontsteking is wel groot. Bij de andere kies heb ik geen problemen maar deze houd niet de kiezen uit elkaar, net zoals de andere. Het is nu de keuze voor een implantaat, brug of een gat laten zitten. Begin volgend jaar vertrek ik naar Australië toe voor een half jaar en dat is dus mijn probleem.

Ik ben zelf 21 jaar en het word dus zeer waarschijnlijk een implantaat, heb hier al wat rond gekeken en ik denk dat dat ook jullie advies zal zijn. Maar wat is de beste optie voor mij? Op dit moment denk ik om het vlak voor vertrek laten trekken en dan de schroef erin zetten, en dan wachten tot ik terug ben om de kroon erop te zetten maar is dit wel handig? En hoeveel tijd zit normaal tussen zo'n ingreep?

Dit zit dus met dit dilemma en ik hoop dat jullie me hiermee kunnen helpen om de juiste beslissing te maken.
Doffstein

In jouw geval lijkt er sprake van een aanlegstoornis. Wellicht kan je via je eigen tandarts eventueel een aanvraag doen voor vergoeding bij je verzekeraar. In jouw geval is niets doen denk ik geen goede optie. Andere elementen kunnen kaan migreren of uitgroeien waardoor ze uiteindelijk kunnen gaan storen in de bewegingen van de onderkaak. De vraag of je dan voor bruggen of implantaten moet gaan is ingewikkelder. De status van de buurelementen speelt een rol. Deze moeten natuurlijk beslepen worden tot geschikte pijlers. Als deze kiezen nog gezond zijn en niet gerestaureerd dan is dan misschien zonde. Verder is de algemene mondgezondheid belangrijk. Hier kan je niet 1,2,3 een passend antwoord op geven. Mocht je na verwijdering van de melkelementen lang niets doen dan is er een risico dat er uiteindelijk te weinig ruimte aanwezig is voor de implantaten en bijbehorende kronen. Even goed overleg met je tandarts en een goede planning maken is dus essentieel.

gr

MD
di, 11/02/2010 - 21:15 Permalink