vraag

Author:
crucio
Posted:
do, 03/26/2009 - 21:17
Hallo allemaal,

Ik heb een vraagje:
Mijn pa heeft gisteren een kaakoperatie ondergaan ter plaatse van de 45/46 ongeveer. Hij gaf al tijden aan dat hij een bobbeltje voelde drukken - geen pijn door eerdere apexresecties(3x) zenuwen beschadigt.
Vreemde is bij antibiotica wordt de zwelling minder... vandaar leukocytenscan aangevraagd waar inderdaad bleek dat er een haard van lymfocyten verzamelden ter plaatse van de 45/46

Na lang overleg besloot de kaakchirurg over te gaan tot een experimentele operatie om de bobbel te verwijderen (dacht aan lymfekliertje).

Gisteren is heeft de operatie dan ook plaats gevonden. Er bleken 2 verharde/ verkalkte lymfeklieren te zijn en verhard/verkalkt vetbolletje te zijn verwijderd. Deze zijn nu doorgestuurd voor weefselonderzoek.

Mijn vraag is hoe kunnen lymfeklieren verharden/ verkalken en waarop kan dit uitwijzen? Moet ik denken aan een ontstekingshaard die na langdurig ontstaan is verhard en ingekapseld of eerder aan kanker???

Ik ben zelf tandartsassistente en heb in de praktijk nog nooit eerder zoiets meegemaakt. Tevens de kaakchirurg wist niet wat zij hiervan moest denken. Ik snap dat een diagnose op basis van deze gegevens natuurlijk erg moeilijk is, maar vraag toch graag jullie visie op dit.

Alvast bedankt

liefs laura
Illuminus

Ik ben eveneens in het gelukkige...(nou ja gelukkige) bezit van een verhard kliertje in mijn tong. Het zit er al jaaaren , of het een lymfeklier is geen idee...ik laat het er niet uitsnijden ;)

Maar lymfekliertjes kunnen verkalken na ontsteking, dit is een vaker voorkomend fenomeen. Maar ook kleine speekselkliertjes kunnen verkalken.

Ik zou gewoon het pathologisch onderzoek even afwachten, dan weet je zeker wat het is geweest. Maar verkalking als gevolg van een ontsteking ligt het meest voor de hand.

met vriendelijke groet
do, 03/26/2009 - 22:06 Permalink