voortand implantaat of kroon

Author:
Knofje
Posted:
wo, 07/03/2013 - 13:03
Deze vraag heeft een voorgeschiedenis: Ik heb 4 mooie kronen op mijn voortanden, wortels zijn goed, geen kaakverlies, niets aan de hand.
Tot dat ik op iets hard beet en mijn kroon er af viel......
Tandarts maakte een nieuwe glasvezel stift, na eerst een rontgenfoto gemaakt te hebben en daarop een nieuwe kroon.
Zag er weer prachtig uit. Hij waarschuwde wel voor de lengte van de tand, die vrij lang is en de wortel iets minder lang.
Goed opgelet maar.........toch gebeurde het dat de glasvezel brak, dus de kroon zat wat los. Geen last van maar toch niet prettig met eten, alhoewel ik eraan begon te wennen om "aan de andere kant" te eten.
Maar goed, de tandart boorde het glasvezelstiftje eruit, ging heel moeizaam maar dat had hij tevoren gezegd. Geen pijn.
Toch aan het eind van de behandeling gaf hij aan dat er te weinig wortel zat om een kroon te plaatsen, ik zou vroeg of laat toch problemen krijgen.
Ik moet nu naar de implantoloog, eerst een onderzoeksgesprek.
Mijn vraag:
Alhoewel de wortel dun is, waarom eruit? Het is een gezonde wortel, gezonde kaak. Ben bang voor de gevolgen, ik lees op dit forum toch geen echt opbeurende verhalen. Dit allemaal afgezien van de kosten.....
Zou ik het risico nemen om er toch een kroon op te laten zetten ( heb mijn lesje geleerd wat betreft bijten op hard voedsel) Een iets minder lange tand in verhouding tot de wortel. ? Graag jullie ervaringen, bedankt!