Voortand (11) getrokken. Brug of implantaat

Author:
Jborne
Posted:
ma, 09/02/2013 - 21:15
Een jaar of 15 geleden tijdens het uitproberen van een setje nieuwe en glimmende skeelers heb ik mijn voortand uit mijn mond gevallen. Deze is destijds weer terug geplaatst. Tussentijds nog ooit een bezoek aan de kaakchirurg gebracht voor het verwijderen van een ontsteking boven deze teruggeplaatste tand. Een aantal maanden terug tot de conclusie gekomen dat het afgelopen was met de betreffende tand en dat hij getrokken moest worden (in het midden weggerot).

Ik loop ondertussen al weer 2 maanden met een plaatje en sta nu voor de keus om te kiezen tussen een brug of een implantaat. Mijn tandarts adviseert een brug. Hij geeft aan dat de beide omliggende tanden ook "dood" zijn en dit dan de logische keus is, makkelijker en goedkoper.

Mijn tandarts is helaas wel een man van weinig woorden en dat maakt dat ik nog op zoek ben naar een 2nd opinion. Wat kunnen de experts me hier op het forum adviseren? Ik zou graag voor de beste oplossing gaan. Zie bijgevoegd een foto van mijn huidige situatie:
Attach
vV

met een implantaat moet je er rekening mee houden dat die beide buren op termijn ook een kroon nodig hebben gezien verleden.
dat moet je bij totaal kosten optellen. een conventionele brug is wel goedkoper, maar doet op een dergelijke plek wel enigszins onder voor een implantaat, waarmee de natuurlijke situatie optimaal na te bootsen is. Bij een brug houd je toch een deukje boven de dummy, omdat de kaakwal daar ingezakt is.
di, 09/03/2013 - 08:11 Permalink