Voor het eerst een prothese.wil me verhaal gewoon kwijt!!!

Author:
chutney
Posted:
za, 09/18/2010 - 00:16
Goedendag mensen.

Poeh wat ben ik blij dat dit achter de rug is zeg!! weet niet of deze topic hier juist is maar...

Ik wil me verhaal gewoon kwijt en babbelen met mensen met gelijke ervaringen.

Ik heet eddie en ben 28 jaar. bij mij geboorte(of een tijdje erna lijkt me) is een zeldzame ziekte geconstateerd,een ziekte waarbij je gebit op langzame wijze (wegkwijnt) om het zo maar te zeggen.ik heb eindelijk(met veel moeite en mijn vrouw gaf de doorbraak) er werk van gemaakt.ik ging op bezoek bij mijn tandarts en de tandprotheticus om advies.de tandarts meldde dat er vrij weinig aan te doen was.gingen z er wat aan doen dat rond de 20a30.000 euro zou gaan kosten.zelfs dat was een vrij lastige optie.heb dus mede besloten alles te laten trekken.
ik had nog (volgens mij)tegen de 30 tanden en kiezen in me mond.dus het was een proces van maanden.trekken en helen,trekken en helen.
Afgelopen maandag de laatste 11 voortanden e 2kiezen laten trekken en meteen de prothese erop.Best een hel de eerste dagen.de napijn viel best mee.maar het wennen van de prothese ,de stank en de reiniging is behoorlijk vervelend.je durft de eerste paar dagen de prothese er niet uit te halen omdat het best eng is,maar ik moest er gel op doen wat de heling bevordert.dus toch maar eruit gehaald en wat zag dat er smering uit zeg brrrr.

maarja nu weer wat dagen verder(vrijdag) en ik heb vrijwel geen pijn meer.maar toch zit de prothese er al 2 dagen in.de tong geborsteld met tandpasta en gespoeld met mondwater.dadelijk er weer uit en gel erop doen.

Ik ben erg blij dat dit achter de rug is.mijn tandarts had meer dan 30 jaar ervaring en die vond het zelfs heel dapper van me.hij zei: mensen denken vaak: ach joh een paar tanden trekken.maar het is serieus een heftge ingreep.

Mensen die gelijke ervaringen hebben? ik hoor je graag. of mensen met tips of opmerkingen van wat ik fout doe of heb gedaan of hoe het beter kan? alles is ZEER WELKOM!!!!! DANK U!!!