Vieze smaak

Author:
Marieke E.
Posted:
wo, 01/03/2007 - 12:01
Bij mij is in november de verstandskies linksonder verwijderd. Ik heb er flink last van gehad, maar gelukkig is de pijn nu weg. Probleem is dat ik wel nog steeds een vreemde smaak in mijn mond heb. Ik heb contact opgenomen met de afd. kaakchirurgie van het ziekenhuis en die vertelden mij dat het vanzelf wel weer over zou gaan. Het is een beetje een 'ijzerachtige/zeepachtige' smaak, op zich niet heel vies dus. Ik ben zelf wel bang dat er toch nog iets aan de hand is. Ik heb al zoveel ellende met ontstekingen gehad, dat ik daar niet op zit te wachten!
Wie weet wat dit is?
En nog iets, de hele hoek waar de kies is verwijderd voelt nog vreemd, het tintelt ook steeds. Ik denk (na het lezen van diverse verhaaltjes op internet) dat er een zenuw een beetje beschadigd is. Men zegt dat dat waarschijnlijk vanzelf beter wordt, maar het duurt nu dus al 7 weken. Graag jullie reactie!
Newtan

Geen idee wat het zou kunnen zijn.
Vieze smaak in het algemeen laat zich in jouw geval verjagen met 2% waterstofperoxide. 4-5 keer per dag 20 seconden mee spoelen.

Het tintelen is eigenlijk het ombouwen van de wond tot nieuw kaakbot. Vergelijk het met een botbreuk, dat voelt ook heel lang raar.

Welkom bij de club.
wo, 01/03/2007 - 15:57 Permalink
admin

Mijn verstandskiezen zijn op 8 jan. getrokken en heb, net als jij, ook nog steeds een vieze smaak in mijn mond (ook linksonder).
De bovenste ging er heel gemakkelijk uit, maar de onderste moest eerst in tientallen stukken gezaagd worden :smt013
Ik heb vandaag naar het ziekenhuis gebeld en moet een middeltje halen om schoon te spoelen. Geen idee wat het is, maar hoop dat het helpt.

Het tintelt bij mij niet, maar heb wel nog steeds last. Maar daarvoor slik ik nog steeds pijnstillers. Meestal rond bedtijd begint de pijn. Dan neem ik een zakje Brufen 600. En dat werkt reuze!
ma, 01/15/2007 - 19:22 Permalink
Risje76

Afgelopen vrijdag 27-04-2007 mijn verstandskies rechtsonder laten trekken. In het begin leek alles ok te zijn. Zaterdagavond begon de ellende, vreselijke pijn bijna niet te stillen met Ibuprofen 600 3x daags. Oorpijn aan de zelfde kant, wat wijst op opgezette klieren. Daarbij ook een mega gore smaak in mijn mond..... Ik word van al het eten misselijk door die smaak. Vanmorgen contact opgenomen met de kaakchirurg. Alles lijkt op een ontsteking te duiden, morgen even laten checken bij de tandarts. Ik hoop dat het meevalt en niet een erge ontsteking zal zijn.... :oops: Anders weer naar de kaakchirurg.......
wo, 05/02/2007 - 14:56 Permalink