Verwijdering ingesloten verstandskiezen

Author:
fluffy
Posted:
za, 03/17/2007 - 18:12
Hallo,

Gisteren ben ik geopereerd en werden 2 ingesloten verstandskiezen verwijderd. Degene die langs onder lag, lag volledig horizontaal.

Het bloeden heeft een dag geduurd en nu en dan bloedt dit nog. Is dit ok?
Bovendien kan ik mijn mond bijna niet openen, ik krijg juist een rietje tussen mijn tanden en zo kan ik drinken. Ik kan ook mijn tanden niet poetsen omdat ik mijn mond niet open krijg :( . En ik kan dus ook niet zien naar de wondes...

Nu las ik ook dat spoelen niet goed zou zijn. Maar aangezien het bij mij ingesloten tanden waren zou ik denken dat dit geen kwaad kan of wel?

Groetjes
fluffy

ondertussen zondagmorgen, vrijdagmorgen geopereerd

het bloeden is weer erger geworden, de draadjes zitten in mijn wang en daar is het aan het bloeden...
in welke mate is dit bloeden normaal? is dit al een reden om naar een tandarts/huisarts te gaan?
zo, 03/18/2007 - 08:19 Permalink
MoniqueDM

Beste Fluffy,

Enig nabloeden is wel normaal na een operatie, maar het mag geen extreme nabloeding zijn, temeer omdat het gehecht is. Bij het verwijderen van een verstandskies in de onderkaak wordt de wang altijd vastgehecht.
Hoe erg is het nabloeden? Nabloedingen in de mond worden vaak ervaren als heftig omdat het bloed zich vermengt met speeksel. Daardoor lijkt het of er veel bloed verloren wordt, maar vaak valt dit reuze mee.
Je zou nog een keer dicht kunnen bijten op wat steriele gaasjes. Laat ze voor de zekerheid een uur zitten en als het bloeden dan nog niet is gestopt kun je misschien beter even contact opnemen met een dienstdoende tandarts.

Dat je je mond niet ver open krijgt is ook normaal. Er is fink gerommeld in je kaak om de verstandskies eruit te krijgen en zeker in de onderkaak gaat dit vaak gepaard met zwelling.

Om je mond te desinfecteren (omdat je niet kunt poetsen) kun je bij de apotheek chloorhexedine halen. Dit doodt bacteriën in de mond. Spoel overigens niet met te veel kracht, dit i.v.m. bloedstolsels die weer losgespoeld kunnen worden.

Nog een tip: ga niet te veel trekken aan de wang en rommelen met je vingers in de mond om te zien waar de bloeding vandaan komt.

Monique
zo, 03/18/2007 - 09:50 Permalink
fluffy

ben vandaag naar de tandarts geweest

ze heeft er een gaasje ingestopt, maar het bloedt nog altijd...maar niet meer fel en ze zei dat dit geen kwaad kon...er is tractie op de wond en bij de minste beweging kan dit bloeden

ik begin ook meer pijn te krijgen...

hoop echt dat ik me ongerust maak om niets...

als ik meer pijn begon te krijgen of meer begon te bloeden moest ik terug naar de kaakchirurg gaan zei de tandarts... maar ik wil me ook niet aanstellen omdat ik iets meer pijn heb... pijn is relatief hé...
ma, 03/19/2007 - 16:48 Permalink
kimm

hallo,
bij mij is er ook een verstandskies eruit gehaald die ook dwars lag en er niet door was. dit heeft 3 kwartier geduurd. ik heb van deze hele toestand 6 weken last gehad. echt vreselijk. de arts zei ook je moet dit zien alsof je zwaar mishandeld bent. je hele kaak heeft een ontzettende dreun gehad. ik had veel last van pijn naar mijn oor toe en echte rotpijn in de kaak. ik wil je niet ontmoedigen maar het kan dus wel gebeuren. sommigen hebben 3 dagen pijn, maar ik zat er 6 weken mee.
veel sterkte!!!!!!
gr.kim
do, 03/22/2007 - 18:18 Permalink
fluffy

Dag Kimm,

dank je voor de reactie. Ondertussen is het een week geleden. Af en toe bloedt het nog wat maar niet veel meer. Mijn mond krijg ik nog steeds niet open, wel al iets verder dan in het begin van de week dus er is wel beterschap. Sinds 2 dagen neem ik geen pijnstillers meer maar heb wel pijn aan de achterste tand. Gisteren nog op controle geweest bij de tandarts en moet nu antibiotica nemen. Heb vieze smaak en reuk in mijn mond, en hij wou zeker spelen omdat er misschien een beginnende infectie zou kunnen zijn in mijn kaakbeen.

Eten beperk ik nog altijd tot vloeibare zaken en zacht voedsel dat ik zo klein mogelijk snijdt. Hoop snel meer te kunnen eten...en mijn mond open te krijgen :D
za, 03/24/2007 - 11:15 Permalink
kimm

hai fluffy,
ook ik kreeg mijn mond heel lang niet open, ellende was dat. als je zag hoe ik zat te eten, nou dus ook maar vloeibaar, ik was toen wel afgevallen. maar ja dat zit er nu weer aan. hoop dat het goed met je gaat!
groetjes kim :)
za, 03/24/2007 - 18:54 Permalink
fluffy

Inmiddels gaat het al beter. Krijg mijn mond bijna weer helemaal open. Ik kan terug eten, alhoewel het nog altijd zachte dingen zijn. Harde dingen eet ik nog niet, en ik durf ook neit goed.

verder had ik nog een vraag. Mijn draadjes gingen normaal verteren na ongeveer 10 dagen. Ondertussen is het al 17 dagen geleden en de draadjes zitten er nog allemaal. Moet ik hiervorr terug naar tandarts of gewoon laten zitten?
ma, 04/02/2007 - 19:55 Permalink
kimm

hallo!
ik zou nog heel even wachten maar als het te lang duurt kunnen zij het erook uithalen. het ligt eraan wat voor soort hechtdraad. ik heb vanmorgen 3 apexresectie gehad en daar hebben zij draad voor gebruikt wat 3 tot 4 weken blijft zitten. indien het er niet uitging dan mag ik het ook door de tandarts laten verwijderen. als de wond etc maar goed is genezen. je zou even kunnen bellen met de kaakchirurg.
groetjes kim
wo, 04/04/2007 - 16:59 Permalink