Verstandskiezen getrokken & roken

Author:
Timk
Posted:
ma, 06/03/2019 - 15:44
Goedemiddag,
Afgelopen vrijdag (31-05) zijn mijn verstandskiezen links boven en onder weggesneden/gegtrokken. Hier zat een ontsteking in, deze is weggehaald en was hier zoals te verwachten zeer gelukkig mee.

Nu heb ik een folder meegekregen maar die ben ik op magische wijze kwijt geraakt.
Er zat ook een spuitje bij, waarvan ik dus niet meer weet wanneer ik deze moest gebruiken (dacht na 3 dagen?).

Nu weet ik dat ik de dagen na de ingreep niet mag roken. Maar hoeveel dagen na ingreep mag dit niet?
Bij mijn vorige bezoek aan de tandarts een aantal jaar geleden kan ik me herinneren dat ik dezelfde avond nog een flesje bier had gedronken (was met het wk voetbal).

Ben onderhand wel toe aan sigaretje maar natuurlijk wel pas als dit verstandig is om te doen (voor zover het überhaupt verstandig is natuurlijk).

Een klein lapje tekst maar ben liever zeker dan dat ik straks weer naar de kaakchirurg etc moet met een flinke ontsteking erbij.

Tim
Chris888

Hoi Tim,
Roken heeft een negatieve invloed op wondgenezing. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat de doorbloeding van weefsel verminderd is door roken. Zolang een wond niet helemaal genezen is, blijf je die invloed houden, al zal gedurende de tijd het risico dat er iets echt mis gaat in de genezing waarschijnlijk wel kleiner worden.
Je kan echter niet van een medicus verwachten dat hij of zij zegt dat roken geen kwaad meer kan voor de genezing zolang dat proces nog gaande is, dus... je zult het denk ik zelf moeten beslissen. Succes met uitstellen van het roken!
ma, 06/03/2019 - 20:33 Permalink