Verstandskies niet geheel verwijderd. Wat nu?

Author:
Misha
Posted:
vr, 10/16/2015 - 22:19
Hallo,

Ruim een jaar geleden zijn mijn rechterverstandskiezen verwijderd door de kaakchirurg (onder en boven). Dit is toen goed verlopen op een aantal dagen napijn na.

Echter ben ik vandaag wakker geworden met:

1) lichte pijn in de holte die ontstaan is na het trekken van de rechteronderkies
2) een vieze smaak in die holte
3) een vieze ademgeur

en, het meest zorgwekkend naar mijn mening,

4) een stukje weefsel in de rechteronderholte is losgelaten, en daarbij is zichtbaar geworden dat er nog een stukje kies zit. Het is duidelijk zichtbaar in de spiegel en ook voelbaar met mijn vinger waardoor ik zeker weet dat het echt 'kiesmateriaal' is.


Gebeurt deze complicatie vaker bij het trekken van verstandskiezen? En wat moet er nu gebeuren? Sowieso naar de tandarts om het te laten controleren denk ik zelf... ik hoop dat ik niet weer een kaakchirugische ingreep hoef te krijgen.

Ik ben benieuwd naar jullie meningen en advies!
Lieneke

Ik denk dat je last hebt van een botsequester. En nu in normaal Nederlands: Het is een beetje ontstoken geraakt doordat er een stukje bot los zit wat van zelf uit komt. In elk geval niet roken (als je rookt...). Heb je toevallig waterperoxide in huis? Of er komt toch nog een wortelrestje naar boven. Bel maandag maar even de tandarts voor overleg.
zo, 10/18/2015 - 15:59 Permalink
Misha

Even een update voor de geinteresseerden... het is een vrij grappig verhaal geworden.

Aangekomen bij de kaakchirurg (die er meteen naar wilde kijken), bleek dat ruim een jaar geleden mijn linker verstandskiezen waren getrokken. Oftewel, mijn huidige klacht komt 'gewoon' door mijn rechter verstandskies. Heel bizar dat ik er zo van overtuigd kon zijn dat mijn rechterkiezen al getrokken waren, terwijl dit dus niet zo was.
do, 10/29/2015 - 11:51 Permalink