Verstandskies met ontsteking

Author:
FranciscaG
Posted:
do, 08/09/2007 - 17:07
11 juli is bij mij rechts boven en onderverstandkies getrokken. De tandarts had gezien dat ik rechtsonder een ontsteking had dus ze moesten eruit om erger te voorkomen. 23 juli ben ik terug gegaan naar de kaakchirurg omdat ik onder aan de rechterkaak nog een bult had zitten. Toen ben ik gewoon naar huis gestuurt met de melding dat het met geduld moet overgaan. Afijn vorige week vrijdag weer terug gegaan naar een andere kaakchirurg (de eerste twee waren op vakantie) en de ontsteking is geknapt. Gelukkig slaat nu de penciline kuur aan. Daarnaast hoorde ik toen van die kaakchirurg dat de ontsteking nooit is weggehaalt.

Mijn vraag nu is: als er een ontsteking onder zit die je niet weghaalt word er dan toch zowiezo gehecht ? (ik hoorde namelijk dat hechten dan niet mag)
En is het logisch of wijs geweest van de tweede kaakchirurg om mij zomaar naar huis te sturen ? (volgens de vele en ook de laatste kaakchirurg had hij me toen al een penciline kuur moeten geven)
En kan het zo zijn dat hij doordat de 1e de ontsteking heeft laten zitten nu de zenuw van de tand direct naast de verstandskies rot is ?

Veel vragen maar hopelijk hebben jullie een antwoord.

Groetjes,

FranciscaG.
Irfan

Beste Francisca,

Ik heb de rontgenfoto's niet gezien, dus ik kan niet oordelen over de mate van ontsteking die onder de verstandskies zat. Maar normaal gesproken wordt een wortelpuntontsteking of een abces geelimineerd wanneer de kies verwijderd wordt. Bij het hechten worden de tandvleesranden naar elkaar toe gehecht, maar wordt de wond niet volledig gesloten, zodat ontstekingvloeistoffen niet worden ingesloten. Het is een ander verhaal wanneer er een cyste of dergelijks onder de verstandskies zat.
Een ontsteking slaat niet over op de kies ernaast en daarnaast had de kaakchirurg het wel opgemerkt mocht het zo zijn.

Groet Irfan
zo, 08/12/2007 - 13:18 Permalink