Verstandskies laten trekken & gehecht; Roken?

Author:
Foxie
Posted:
wo, 08/17/2011 - 11:00
Hoii (:
Ik had een klein vraagje. Gister heb ik bij de kaakchirurg mijn verstandskies links onder laten trekken. Deze was nog niet helemaal door dus moesten ze mijn tandvlees opzij schuiven en zo de tand los wrikken. Dit is gelukt, maar tijdens het trekken brak de tand af, en zijn ze nog zo'n 10 minuten bezig geweest het laatste kleine stukje eruit te halen. Hierna is de wond helemaal schoon gespoeld met zout water en is het super netjes gehecht (heb ff in de spiegel gekeken, haha). Na dat de verdoving was uitgewerkt heb ik helemaal geen pijn gehad, misschien omdat ik direct dat ik thuis kwam ibuprofen heb geslikt, maar nu een dag later heb ik nog steeds geen last, alleen een beetje een drukkend gevoel omdat ze zo aan het duwen zijn geweest.

Maar nu dus mijn vraag. Ik heb zo'n 6 uur braaf niet gerookt, want had er totaal geen zin in omdat mijn mond nog helemaal verdoofd was en had een beetje een vieze smaak in mn mond. Maar na die 6 uur heb ik toch maar een sigartje opgestoken :oops: . Ik weet dat dit slecht is en dit het heelings process kan vertragen, maar ik vroeg me af, omdat het zo netjes gehecht is en ik helemaal geen na bloedingen heb gehad, of de kans dan nog even groot is op een ontsteking dan wanneer de wond niet gehecht is? Paar jaar terug heb ik de verstandskies links boven laten verwijderen zonder hechtingen en ook hierna heb gerookt, nergens last van gehad en het is aardig snel genezen (2 maandjes voelde je het gat al niet meer). Maar toch vraag ik me af of de kans op onsteking met hechtingen nog net zo groot is?
Foxie

Nu had ik nog een vraagje. Voordat de kies getrokken werd (linksonder) werd mij verteld dat ik een lichte kneuzing zou kunnen krijgen in de zenuw die vlak onder de getrokken kies liep. Nu heb ik al sinds gister best pijn onder waar de kies getrokken is. De wond ziet er goed uit, hou het goed schoon met het spoelen enz. Maar mn vraag is, een kneuzing in een zenuw.. hoelang duurt het voordat die weer geneest?
vr, 08/19/2011 - 09:59 Permalink