Verstandskies getrokken en niet gehecht!

Author:
leonvd
Posted:
wo, 08/22/2007 - 11:06
Gisteren is één van mijn verstandskiezen verwijderd. Vanaf het begin had de chirurg het over mijn kleine mond en de kleine ruimte (lekker geruststellend :-? ). Het kostte dan ook heel wat moeite (geboor, getrek en gescheur) om mijn verstandskies eruit te krijgen.

In eerste instantie wilde hij de wond hechten, maar dit lukte hem niet. Dus heeft hij de open wond opgevuld met een stukje tampon en een gaasje. Nu moet ik (pas) over 1 week terug komen en als ik me niet vergis vervangt hij dit dan. Voor deze week moet ik elke dag 2 x spoelen en ik heb pijnstillende Brufen 600 mg gekregen. Ik vraag mij nu het volgende af :smt017 :

Is dit wel hygiënisch, een week lang eenzelfde tampon in mijn wond (etensresten etc.)? Ik kan er namelijk niet poetsen :smt001 ..
Is het verstandig deze week alcohol gebruiken?
Is het roken van een joint (tegen pijn :wink: ) verstandig?

Ik ben vooral bang voor een ontsteking..

Thx alvast!
Irfan

Beste Leon,

Het open laten van een wond met een jodiumgaas erin wordt vaker gedaan, de wond wordt dan ontsmet door de gaas en geneest meestal heel mooi. Je krijgt meestal eerder een ontsteking als er wel gehecht wordt.
Voor nu is het absoluut verboden om alcohol en tabak te gebruiken, want dat is funest voor de wondgenezing, ik zet er dan geld op in dat wel een ontsteking krijgt.
Even aan de pijnstillers en aan de andere kant kauwen tot de gaas eruit is.

Groet Irfan
wo, 08/22/2007 - 12:31 Permalink