Verstandskies ‘snijden’ zonder lawaai?

Author:
Anoniem (niet gecontroleerd)
Posted:
za, 07/25/2020 - 19:14
Hallo allemaal,

Maandag moet ik mijn onderste verstandskies laten trekken. Op zich geen probleem, maar ik lees dat het wegsnijden ervan (hij ligt namelijk dwars) vreselijk veel lawaai maakt.

Nu heb ik al enkele jaren tinnitus (piep in je oor) en kan ik àbsoluut niet tegen hard lawaai. Af en toe moet ik tandsteen laten verwijderen en dat is al een ware hel.

Ik ben al dagen aan het stressen, omdat de piep in mijn oren hierdoor erger kan worden. Wanneer dit gebeurt, gaat de kwaliteit van mijn leven ernstig achteruit, en dat vanwege een simpele verstandskies.

Ik vroeg me nu af of er een alternatief is voor het boren dat geen of minder lawaai maakt?

(Ik heb altijd al een noise cancelling koptelefoon op, maar het lawaai gaat natuurlijk door je hoofd en komt niet van buitenaf.)
vV

nee, is geen alternatief voor. Vraag even telefonisch overleg aan tijdig vooraf met de behandelend arts . Lijkt mij het slimste om te doen, zij zullen hier vaker mee te maken hebben. En hebben wellicht al beeld (foto van verwijzend tandarts, of van eerder bezoek) van wat te verwachten is. Anders eerst alleen consult voor foto en beoordeling en gesprek hierover.
di, 07/28/2020 - 11:59 Permalink