Vergoeding/gevolgschade vervanging van implantaten en/of brugwerk na ongeval/trauma

Author:
rgoudwil
Posted:
di, 03/20/2018 - 20:33
Bijna twee jaar geleden ben ik tijdens een eenzijdig ongeval hard ten val gekomen. Naast de vele gezichtsfracturen ben ik ook 7 vaste gebitselementen onder verloren. Ongeveer 6 maanden na genezing van de chirurgische ingreep zijn drie implantaten geplaatst in mijn onderkaak. Ruim 6 maanden daarna is een brugwerk van 7 tandelementen geplaatst.

Heb heel wat tijd in de stoel doorgebracht bij de kaakchirurg, implantoloog en restauratief tandarts maar de behandeling is nu afgerond. Ben blij en tevreden met het mooie resultaat! Ook de financiële aspecten met de zorgverzekering zijn nu afgerond op basis van een vooraf afgegeven machtiging door mijn zorgverzekeraar.

Ik weet dat de levensduur van implantaten circa 10 à 15 jaar is, afhankelijk van hoe het wordt onderhouden. Nu is mijn vraag: wat moet ik nu doen om elke 10 a 15 jaar te zorgen dat de vervanging van de implantaten en/of brugwerk plaats vind en ook wordt vergoed door een zorgverzekeraar? Heeft iemand ervaring hoe deze gevolgschade geregeld/geclaimd moet worden?
vV

dat is lastig nu al te beantwoorden, omdat het zeer waarschijnlijk is dat de verzekeringsvoorwaarden tegen die tijd anders zijn dan nu, en hoe anders is niet te voorspellen. Ik zou dat toch even met de zorgverzekeraar communiceren, hoe men daar nu instaat. Formeel is dat een stuk gevolgschade, die bij schadebepaling waar wel een veroorzaker aansprakelijk te stellen is normaal gesproken wel meegenomen worden
wo, 03/21/2018 - 08:14 Permalink