verbreding bovenkaak/ correctie onderbeet

Author:
p-jay
Posted:
do, 09/21/2006 - 19:30
Goeieavond iedereen,

Ik post hier een bericthje omdat ik zelf met problemen zit ivm kaakoperaties. Mijn probleem was dat ik een beetje prognatisme had... Ik had dus een vrij zware onderkaak... Hoewel dit bij sommige misschien storend is, maakte het mijn gezicht net extra speciaal en ik was bijgevolg best wel een knappe jongen. ( Als ik zo bescheiden mag zijn ) .

Nu kreeg ik steeds meer last van mijn kaken dus besloot ik nr de stomatoloog te stappen. COnclusie: Mijn bovenkaak was te smal voor mijn onderkaak...Eerst hebben ze dus mijn bovenkaak verbreed dmv van zo een aparaat waar je aan moest draaien! Ik zit dus nu ook met een spleet tussen mijn voortanden. Dan wordt je gebit trug goed gezet dmv een beugel. Nu bij mij rijst er het nieuwe probleem dat ik dan een onderbeet hebt... DIt wil dus zeggen dat de tanden uit mijn onderkaak, iets voor mijn boventanden worden geplaatst. Bijgevolg wordt mijn onderkaak dus daarna naar achteren geplaatst wat die beet zou moeten corrigeren.

Ik zit er echter enorm mee dat mijn gezicht zo zwaar verandert. Door de bovenkaakverbreding is mijn gezicht effectief breder geworden en zijn bepaalde trekken uit mijn gezicht verdwenen. Ook mijn onderkaak staat nu op een andere wijze waardoro de zwaarte van mijn onderkaak helemaal verdwenen is en ik echt gewoon een ronde kin heb. Nu heb ik enorm veel schrik dat ik door die correctie van de onderkaak nog minder kin ga over houden! Nu mijn kaakchirurg en mijn familie bekijken mij altijd maar raar als ik zo een dingen zeg..Ze zeggen me dat ik het me allemaal inbeeldt, dat ik overdreven gefocust ben....Ik vind dit echter niet meer dan normaal..Het is niet hun gezicht dat verandert! Nu zit ik dan ook met enkele vragen:
- Heeft iemand zijn onderkaak al nr achter laten plaatsen?
-Wat deed dit met jouw gezicht?
-kreeg je een onderkin?
- En vind je dat de evranderingen jouw gezicht ten goede zijn gekomen?
-Weet iemand of mijn kaakchirug tijdens de operatie de onderbeet zo kan corrigeren dat mijn kin toch nog groot genoeg blijft?

Ik wil jullie alvast bedanken indien ik enkele reacties zou krijgen!

http://pieterjanhuyghe.spaces.live.com Op deze site staan enkele foto's zoudat jullie kunnen zien hoe ik ervoor de operatie uitzag.

Groetjes
Pj
Djes

Hoi,

Jammer dat je linkje het niet doet! Had ik wel willen zien...
19 okt ben ik namelijk aan de beurt voor een bovenkaakverbreding.
Later is m'n onderkaak nog aan de beurt.

Groetjes
di, 09/26/2006 - 20:08 Permalink