Verbreden en dan de rest nog.........

Author:
daphnevh
Posted:
di, 11/28/2006 - 19:42
Hoi,

Ik heb vandaag mijn 2de consult bij de ortho gehad, of ik daar nou blij van moet worden???

Heb door o.a mijn verstandkiezen(zijn er nu uit) weer een scheef mondje maar blijkt dat mijn bovenkaak te smal is. Wat ze willen doen is aan de bovenkanten en in mijn gehemelte opensnijden zodat er een soort schroef in geplaatst kan worden, deze kan zelf aangedraaid worden. Hierdoor krijg je zo'n spleet tussen je tanden maar dan komt er na 6 weken weer een vaste beugel in die dat recht moet gaan trekken.

Daarbij willen ze ook twee botankers plaatsen zodat mijn open beet dichtgetrokken kan worden, is volgens mij nog een redelijk nieuwe methode maar schijnt goed te werken en je voorkomt een gehele verplaatsing van kaak.

Wil ik natuurlijk weten of er iemand is die ervaring met 1 van deze 2 acties heeft of misschien zelfs wel allebei. Hoop op wat reacties want kan er weinig van terug vinden

Greetzz
Djes

Hoi,

Ik heb zo'n bovenkaak verbreding gehad, 19 okt dit jaar.
Valt allemaal wel mee hoor. Er wordt niet in je gehemelte gesneden maar hoog boven je tanden, net onder je neus.
Die schroef is een TDP die in je gehemelte komt, die je zelf, na een week van de operatie elke dag aan moet draaien totdat het ver genoeg is. Het ergste vond ik die spleet die ontstaat. Maar trekt best snel bij.
Een tijdje niet kauwen enzo.
Daarna beugelen.
Over een jaar gaan ze m'n bovenkaak nog kantelen en m'n onderkaak op 2 plekken breken en naar achteren plaatsen.

Groetjes Djes
vr, 12/29/2006 - 15:40 Permalink
Sparkling^

Hallo,

Ik heb 1,5 jaar geleden een kaakoperatie gehad. Mijn bovenkaak is toen ook verbreed door middel van zo'n schroef.
Ik vond het erg meevallen!
Bij mij is wel in mijn hele mond gesneden voor zover ik weet, aangezien ik ook echt de wonden tot achterin mijn mond had doorlopen. Mijn complete kaak is in totaal 2 cm breder geworden.
Wonden in je mond helen trouwens wel heel erg snel! De wonden waren bij mij binnen 1 week weer aardig dicht :)
Ik kon de eerste dagen na mijn operatie niet eten. Zelfs vloeibaar eten deed pijn.
Na een korte tijd, ik weet niet meer precies, maar maximaal een week na de operatie, moest ik beginnen met het uit elkaar draaien van de schroef in mijn kaak.
Dat moest met een soort klein moersleuteltje. Op de kanten van de schroef zaten bij mij gekleurde stippen en per keer draaien moesten er 2 stippen voorbij komen.
En dat moest 2 keer per dag.
Dat gevoel vond ik wel vervelend maar het is maar een korte tijd dat je dat moet doen.
Daarna moest de schroef er nog enkele maanden in blijven zitten zodat mijn kaakbot weer aan elkaar kon groeien.
Na vele controles en foto's mocht de schroef er uit.
Dat gebeurde bij mij gewoon met plaatstelijke verdoving.
4 spuitjes in mijn gehemelte en hij werd er uit gesneden.
Dat was voor mij het meest pijnlijke van alles. De schroefjes zaten vast in mijn gehemelte en ze moesten hem er echt met kracht uit trekken.
Dat was het verhaal van de operatie.

Ik heb helemaal geen spijt dat ik het heb laten doen!
Mijn tanden stonden echt heel erg scheef en na de operatie heb ik maar amper 1 jaar een beugel nodig gehad om me tanden helemaal recht te krijgen.

Succes!
do, 01/18/2007 - 19:18 Permalink
kaatje213

hej

ik heb deze operatie net twee weken geleden gehad en hij is mijeen beetje tegen gevallen. ik heb best wel een hoop pijn gehad maar er zijn ook 4 verstandskiezen verwijderd. ik zit op dit moment ook nog thuis omdat ik werk in een callcenter en het praten gaat nog niet erg goed. ik heb ook veel pijn bij het opendraaien van de tpd schroef (of zoiets). dinsdag moe tik terug naar de ortho en dan mag ik waarschijnlijk stoppen met draaien en dan heb ik een spleet van ongeveer een centimeter. ik slik ook nog steeds ibuprofen 400 mg. ik wil je niet ontmoedigen maar zo kan het dus ook lopen. ga er neit van uit maar wees wel voorbereid. en de zwellingen die nemen trouwens heel erg snel af bij mij waren ze na een week weg.
wil je heel mijn verhaal weten kijk dan hier
http://kaatjeskaakoperatie.blogspot.com/

groetjes en sterkte

kaatje213
zo, 01/27/2008 - 23:11 Permalink