Veel pijn een maand na het plaatsen van een brug

Author:
Volkertje
Posted:
zo, 05/13/2007 - 02:24
Ongeveer twee maanden geleden heb ik op dit forum ook een vraag gesteld. Ik had toen een antrum perforatie die voor de tweede keer open was gegaan. Inmiddels is dat volledig dichtgegroeid.
Een maand geleden heb ik een brug gekregen, bestaande uit een kroon, een nepkies, een nepkies en een kroon. Dit zit dus allemaal aan elkaar vast in één brug.
Vanaf het moment dat ik die brug kreeg heb ik flinke pijn in een van de kiezen waar een kroon op zit. De tandarts vertelde me dat dit komt omdat deze kies nog leeft en er een zenuw bloot ligt. Deze pijn moet vanzelf slijten.
Maar nu, een maand later, wordt de pijn iedere dag erger. Ik kan links niet meer kauwen. Kan alleen nog maar lauw/warme dranken drinken. Komt er iets kouds tegen die kroon aan, dan weet ik niet meer waar ik het moet zoeken van de pijn!
Mijn vraag is: is het normaal dat ik zo'n pijn heb dat ik iedere dag brufen moet slikken om nog iets te kunnen eten of drinken? Ik kan zelfs niet goed meer op mijn linkerzij slapen van de pijn.
Als het normaal is, hoelang zou deze pijn nog kunnen duren?

Groetjes van Volkertje.
Irfan

Beste Volkert,

Goed om te horen dat de verbinding tussen kaakholte en mond nu dichtgegroeid is.

De kies waar je de pijn nu hebt is inderdaad van de geweldige opdoffer die de kies heeft gehad tijdens het beslijpen van de kies. Waarschijnlijk is die nu erg ontstoken, maar de pijn moet minder worden of de zenuw sterft af en dan heb je voorlopig even geen pijn meer.
Het zou evt. ook blootliggend tandbeen kunnen zijn door teruggetrokken tandvlees. Bij koud kan het dan erg veel pijn doen en sommigen kunnen er als gevolg niet meer van eten. Een therapie in deze het beste een tandpasta te gebruiken die het tandbeen afdicht (Sensodyne of Elmex sensitive). Voor een juiste diagnose zou je toch even langs de tandarts moeten. Een maand later en nog steeds veel pijn is een afspraak meer dan gegrond.
Succes en groet Irfan
zo, 05/13/2007 - 16:09 Permalink
Volkertje

Hallo Irfan,

Ik wil je even laten weten dat het probleem zo goed als opgelost is. Al een dag of 10 poets ik met Sensodyne waardoor die pijn als ik iets kouds drink stukken is verminderd.
Verder ben ik vandaag naar de tandarts geweest. De kroon waaronder ik pijn heb was een fractie te hoog. De tandarts heeft er een heel klein beetje afgehaald en hij heeft die kroon ook geseald (ik weet niet of ik dit goed schrijf)
In ieder geval kon ik vanavond voor het eerst in maanden weer aan twee kanten kauwen! Het is nog een beetje gevoelig, maar dat is alles. Volgens de tandarts zal dat ook nog wegtrekken en anders moet ik weer terugkomen.

Heel erg bedankt voor je hulp en adviezen!!

Groetjes van Volkertje.
wo, 05/23/2007 - 18:39 Permalink