vastmaken kaken na operatie?

Author:
acrobat
Posted:
do, 12/28/2006 - 22:50
Ik ga waarschijnlijk beginnen met orthodontie om mijn overbeet weg te krijgen, en moet daarvoor ook een kaakoperatie (onderkaak naar voren brengen).
Ik ben nu alle info aan het opdoen die ik vind op het net en bijna overal lees ik dat men aan het eind van de operatie de boven- en onderkaak vastmaakt aan elkaar (waardoor het eten net zo moeilijk wordt omdat de kiezen op elkaar staan) en dat dit 6weken zo moet blijven.
Doet men dit altijd en ook wanneer enkel de onderkaak naar voor wordt gebracht?
Ik herinner me niet dat mijn kaakchirurg dat verteld heeft. Ik denk dat hij zei: drie weken moeite met eten, maar daarna gaat het wel weer zolang je geen steak probeert.
..miek..

Ik heb net een kaakoperatie achter de rug, waarbij mijn onderkaak naar voren is verplaatst. Ik had mijn kaken twee weken op elkaar staan dmv een soort bitje wat je tussen je tanden hebt, wat vastgemaakt zat met elastieken aan je plaatjes van je beugel. Deze worden steeds losser gezet of eraf gehaald na verloop van tijd. Ik heb twee weken met de kaken op elkaar gezeten, terwijl ik ook uit ging van zes weken. maar dat hoeft blijkbaar niet meer zo lang. je kunt in die tijd idd niet kauwen en moet het doen op alles wat vloeibaar is en door een tuit van een tuitbeker past. En geloof me, daar wordt je heel creatief door! Valt allemaal ook best wel mee, is even afzien, maar is zo voorbij!
za, 12/30/2006 - 02:44 Permalink
acrobat

dus het kan, das toch wel een beetje een opluchting, twee tot drie weken vloeibaar tot daar, maar zes weken dat moet toch wel serieus doorwegen!

miek: kan je wat meer vertellen over je operatie, blijkbaar is het inderdaad dezelfde die ik waarschijnlijk ook zal ondergaan (maar pas minimum over een jaar, moet nu nog beginnen met beugelen).
Heb je lang last gehad van zwellingen en blauwe plekken? (daar ben ik het bangst voor, dat ik niet naar buiten kan voor drie weken omdat mensen zich zouden doodverschieten).
En ben je tevreden over het resultaat?
za, 12/30/2006 - 14:05 Permalink
..miek..

Ik heb ook eerst een dik jaar moeten beugelen en heb daarna mijn operatie gehad. Drie dagen in het ziekenhuis gelegen. Geen pijn gehad, maar dat heb je ook meestal niet met zo'n operatie.
En ja, je zwelt behoorlijk op! Na 48 uur ben je op z'n ergst, daarna neemt de zwelling af. En je ziet er dan echt niet uit! iedere minuut zwel je meer op! Flink met de ijszakken in de weer geweest om de zwellingen tegen te gaan. Blauw was ik niet zo erg. wel na een paar dagen thuis te zijn, werd ik blauw en geel, toen de zwellingen afnamen. Deze waren bij mij na een paar weken wel weggetrokken, zodat ik me weer kon vertonen. Het ging best snel. Nu, drie maanden later, zijn de zwellingen helemaal weg. Gaat echt snel en valt allemaal reuze mee! het resultaat is ook erg mooi geworden. Ze hebben bij mij 7 mm naar voren gezet. Vel mensen zien t verschil niet eens, maar zelf zie je het wel. is ook even wennen, je bent toch altijd hetzelfde gezicht gewend. je ziet er gewoon wat frisser en meer gevormd uit.
zo, 12/31/2006 - 13:18 Permalink
acrobat

het klinkt toch allemaal wel indrukwekkend, een hoofd als een pompoen en bont en blauw. Maar goed ja, dat is inderdaad maar tijdelijk.
Ik ben nu toch nog steeds wat bang voor het eindresultaat.
Nu probeer ik zo mijn kin naar voor te steken in de spiegel om te zien hoet het eruit gaat zien, van opzij is het inderdaad beter maar vanvoor vind ik dat mijn gezicht er zo door verbreed of zo...alsof ik bijna een onderbeet heb. Sommigen zeggen dat het echte resultaat echter nog anders gaat zijn dan wat je zelf kan zien in de spiegel.
Hebben ze bij jou ook nog wat aan je kin gedaan of enkel kaak naar voor gebracht?
Mijn kaakchirurg zei dat dat eventueel wel gedaan kan worden als het resultaat cosmetisch je niet aan staat, maar daar heb ik echt geen zin in, waar eindigt dat dan nog?
In ieder geval al bedankt voor je antwoord!
Moet je nu nog lang beugelen trouwens?
zo, 12/31/2006 - 13:40 Permalink
..miek..

Ik vond het in het begin ook erg wennen om mijn "nieuwe"gezicht te zien.
Mijn onderkaak is inderdaad een stuk breder geworden en ook mijn lippen en de huid daaronder zijn veranderd. Mensen die het niet weten, zien het niet eens dat er iets is veranderd, maar zelf valt t je natuurlijk wel op. Maar dat is een kwestie van wennen en ik ben er nu, na drie maanden al helemaal aan gewend.
Als het goed is moet ik nog ongeveer een maand beugelen.
Bij mij wilden ze in eerste instantie ook een kincorectie doen, maar de artsen vinden het nu niet meer perse nodig. Over een half jaar, als alles in zijn normale stand staat bekijken we dit nogmaals en kan ik zelf beslissen of ik dit nog wil.
di, 01/02/2007 - 08:14 Permalink
Hayley

Ik heb afgelopen 1 December mijn kaakoperatie gehad.
Ook bij mij is mijn onderkaak naar voren geplaatst.
Ik heb geen fixatie gehad. Operatie is naar chirurg zeggende perfect gegaan en fixatie was niet nodig.
Ook ik had een dikke kop en alle kleuren van de regenboog.
Nu ruim een maand later heb ik bijna mijn normaal formaat hoofd terug, het is nog wel een beetje gezwollen.
vr, 01/05/2007 - 12:19 Permalink