vaste brug

Author:
budel71
Posted:
ma, 11/12/2012 - 11:08
Hallo

Wat zijn de verschillen van een all on 4 constructie of een 12 delige vaste brug

mvg
vV

Wat voor verschillen bedoelt u precies, grootste verschil is dat een 12 delige brug metaal met opgebakken porselein is, of op eigen elementen of op implantaten, en het andere een soort prothese op 4 implantaten. Voor een 12 delige brug zijn in de regel ook meer implantaten nodig dan 4, wat ik erg krap vindt bij de belasting erop.
Tweede grote verschil zit in de kosten, en volgt automatisch uit het eerst genoemde.
Voor een 12 delige brug wil ik toch minimaal 6 liever 8 implantaten .

All on 4 heeft bepaalde voordelen zeker als je begint met een klassieke klikprothese.
di, 11/13/2012 - 18:47 Permalink
budel71

Bedankt voor de info maar is het bij de all on 4 niet mogelijk dan om met meerdere implantaten te werken en zit en daar zeg maar een roze rand aan net als bij een prothese en is dat bij de 12 delige brug niet zo ik lees dat bij de all on 4 meteen tanden op gaan en bij de 12 delige brug pas na zoveel maanden ik heb nu een prothese en ik vind het emotioneel heel zwaar maar dat komt meer door hetgeen wat me overkomen is weet ook nog niet wat ik wil mijn verstand zegt een klikprothese boven en onder omdat je dat makkelijker schoon kunt houden maar mijn gevoel wil liever iets wat vast zit heb nogal veel moeite met het accepteren van de prothese vandaar dat ik een beetje info probeer te zoeken en vragen en misschien dat het me wat helpt in de keuze die ik maak

mvg
wo, 11/14/2012 - 06:09 Permalink
budel71

Bedankt voor de info maar is het bij de all on 4 niet mogelijk dan om met meerdere implantaten te werken, en zit en daar zeg maar een roze rand aan net als bij een prothese, en is dat bij de 12 delige brug niet zo. Ik lees dat bij de all on 4 meteen tanden op gaan ,en bij de 12 delige brug pas na zoveel maanden. Ik heb nu een prothese en ik vind het emotioneel heel zwaar maar dat komt meer door hetgeen wat me overkomen is, weet ook nog niet wat ik wil mijn verstand zegt een klikprothese boven en onder, omdat je dat makkelijker schoon kunt houden maar mijn gevoel wil liever iets wat vast zit. Heb nogal veel moeite met het accepteren van de prothese vandaar dat ik een beetje info probeer te zoeken en vragen en misschien dat het me wat helpt in de keuze die ik maak .

mvg
wo, 11/14/2012 - 09:28 Permalink
budel71

Bedankt voor de info maar is het bij de all on 4 niet mogelijk dan om met meerdere implantaten te werken, en zit en daar zeg maar een roze rand aan net als bij een prothese, en is dat bij de 12 delige brug niet zo. Ik lees dat bij de all on 4 meteen tanden op gaan ,en bij de 12 delige brug pas na zoveel maanden. Ik heb nu een prothese en ik vind het emotioneel heel zwaar maar dat komt meer door hetgeen wat me overkomen is, weet ook nog niet wat ik wil mijn verstand zegt een klikprothese boven en onder, omdat je dat makkelijker schoon kunt houden maar mijn gevoel wil liever iets wat vast zit. Heb nogal veel moeite met het accepteren van de prothese vandaar dat ik een beetje info probeer te zoeken en vragen en misschien dat het me wat helpt in de keuze die ik maak.

mvg

Hoop dat het zo beter leesbaar is.
wo, 11/14/2012 - 09:29 Permalink
vV

ik zou beginnen met een klikprothese, om meerdere redenen.
Gelijk belasten implantanten kan niet altijd, zo zonder foto en andere info geen uitspraak over te doen, en werkt het niet ben je in ieder geval in de periode dat de rest geplaatst moet worden beter af. Kostenaspect is ook iets, 12 delige brug met 6-8 implantaten kost gewoon een knappe auto, maar ik neem aan dat je dat al beseft, zeker als je het over boven EN onder hebt.
edit aanvulling:
Verder zijn dit soort dingen heel persoonlijk, en of implantaten uberhaupt kunnen is ook weer van aantal zaken afhankelijk. Mijn advies is dus eens langs de tandarts te gaan voor uitgebreidere info, foto voor beoordeling mogelijkheden , wellicht kostenplaatje al is het grof. All on 4 en vaste constructies worden ook niet vergoed vanuit de basisverzekering, klikprothese in ieder geval onder oha wel met kleine eigen bijdrage (en die implantaten kan je eventueel dan weer gebruiken om verder uit te bouwen).
wo, 11/14/2012 - 10:27 Permalink
budel71

Ja dat een 12 delige brug op 8 implantaten een knappe auto kost weet ik wel heb de begroting hier thuis liggen,vandaar de vraag over all on 4 kost aanzienelijk minder,maar is het ook goed.Mijn tanden zijn pas 24 aug getrokken dus is nog te vroeg voor een foto, ik heb waarschijnlijk boven botimplantatie nodig.Maar omdat ik in het verleden veel last heb gehad van onstekingen in mijn mond heb ik best wel angst dat het met de implantaten ook niet goed gaat,als ik voor een vaste brug ga.Ik moet 12 jan pas weer naar de tandarts/implantoloog en dan weet ik wat er mogenlijk is, maar dat is nog ver weg. Maar om eerst voor een klikprothese te gaan en daarna misschien voor een brug of all on 4 is ook weer dubbelop,dus moet eens heel goed erover na gaan denken.

MVG
wo, 11/14/2012 - 14:57 Permalink
vV

ik weet niet wat d eoorzaak van verlies eigen tanden precies is, maar als dat parodontaal was zou ik toch even een jaar wachten met implanteren. Want dezelfde bacterien die de parodontitis beinvloeden, doen dat ook bij implantaten. Na een jaar of zo zijn die weg of in een mate aanwezig die geen negatieve invloed op implantaten heeft. plus een aantal andere factoren zoals bv roken..

heel veel over te vertellen, maar nogal beperkte basisinfo die je geeft dus begin ik niet aan verdere adviezen.
wo, 11/14/2012 - 15:22 Permalink
budel71

Ik ben mijn tanden (allemaal kronen) verloren door het verkeerd plaatsen daarvan,ik had lekkende kronen waardoor ik steeds onstekingen kreeg.Op foto's was ook te zien dat de wkb niet goed uitgevoerd waren,vandaar dat ik nu op mijn 40e met een kunstgebit door het leven moet.
wo, 11/14/2012 - 16:06 Permalink