vakantie na operatie

Author:
maria_21
Posted:
di, 07/11/2006 - 00:05
hoi,

twee weken nadat ik geopereerd ben aan een terugliggende onder kaak, heb ik m'n vakantie geboekt. dit was al veel eerder besproken dan de operatie. maar deze wilde ik graag z.s.m inverbanc met nieuwe studie enz na de zomer. m'n operatie gaat ook voor. alleen de vraag is kan ik er nu al beter vanuit gaan dat ik niet mee op vakantie kan.
hoe voel je je na 2 weken? en mag je dan vliegen..?
helpt t om als je lichamelijk fitter bent dat je er sneller geneesd?
bedankt alvast voor t beantwoorden van deze vragen.
groetjes
Geke

Het is moeilijk te zeggen hoe je je 2 weken na de operatie voelt, bij de ene is dat veel beter dan bij de ander. Maar 2 weken is best snel en het is best een ingrijpende operatie. Je hebt de eerste week vaak veel last van zwelling en de napijn kan ook wel een tijdje duren. Misschien dat er iemand op het forum is die ook zo'n operatie heeft gehad en er misschien uit ervaring wat meer over kan zeggen. Als je nog niet goed herstelt bent 2 weken na de operatie, is het natuurlijk ook niet verstandig om te gaan vliegen, omdat er vaak veel drukopbouw is in het vliegtuig wat niet echt prettig is. Het is natuurlijk wel zo als je fitter de operatie in gaat, het herstel vaak ook wel wat beter gaat. Dan werkt de afweer in je lichaam vaak beter en herstel je ook beter. Maar of het na 2 weken echt goed met je gaat kan ik natuurlijk niet zeggen. Je zou voor de zekerheid je kaakchirurg er nog naar kunnen vragen, maar ik denk zelf dat het verstandig is om de vakantie even uit te stellen.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het natuurlijk altijd laten weten.

:smt006 Geke
di, 07/11/2006 - 12:14 Permalink
schaiko

Hey,

ik ben natuurlijk geen arts ofzo, maar ik heb wel zelf zo'n operatie gehad en ik moet zeggen dat ik na 2 weken toch al behoorlijk wat kon doen. Ik denk dat de druk bij het vliegen enkel wat ongemakken in je oor kan veroorzaken, maar voor de kaak denk ik nu niet dat het bepaald erg is. Je mag wel met je hoofd niet kopje onder doen in het water ofzo, want dat geeft wel teveel druk. Op zich zou ik zeggen 2 weken is voldoende om je weer fit te voelen, maar je kan natuurlijk nooit voorspellen of er zich geen complicaties ofzo zullen voordoen tijdens de herstelfase.
di, 07/11/2006 - 22:44 Permalink
maria_21

bedankt al voor de snelle reacties. ik ga er vanuit dat ik niet meekan, want uitstellen gaat niet. dan valt t tenminste niet tegen. indd ik ga tegen de tijd dan kijken of ik kan gaan. al is t maar om daar gewoon met een cocktail op t balkonetje te zitten, baal dan wel als bv niet alles mee kan doen maja alles beter dan niets natuurlijk. maarja de operatie is belangrijker dus ik kan t alleen hopen. ben al beetje gerustgesteld, vind moeilijk wat precies te verwachten. hoop op geen complicaties, dan komt t wel goed..
groetjes
wo, 07/12/2006 - 03:17 Permalink