vage klacht in vierde kwadrant

Author:
Pasja
Posted:
do, 06/28/2012 - 13:13
Beste lezer,

Sinds een paar maanden een vage klacht rechtsonder in regio 47 en 48 (die ik niet heb). In nov. 2011 bottransplantatie gehad tbv. implantaten. Achter 47 is ergens botblokje eigen bot weggehaald. Tevens is toen 46 getrokken. In het vierde kwadrant heb en had ik na deze ingrepen alleen nog 44 en 47 (heb in alle kwadranten maar 1 premolaar).

Beugel is na ingrepen in nov. 2011 in onderkaak teruggeplaatst en zat vast op losse brug 41 t/m 43 en 47. Na een paar maanden kreeg ik de vage klachten in regio 47/48. OPT en bitewing volgens tandarts/implantoloog geen ontsteking. Vlak voor planning plaatsen implantaten voor de 41 t/m 43 en 46 bleek slecht occlusie (alleen contact 17/47 en 26/27-3637). Op mijn vraag of er ondanks de klachten en slechte occlusie geïmplanteerd kon worden werd "ja" gezegd en dit heb ik dus afgelopen 13/6 laten doen.

Klachten worden op slechte occlusie gegooid maar iets in mij zegt dat het meer onstekingsachtige klachten zijn. Het komt en gaat, het zijn milde pijnklachten, soms jeukt het ook wat. Dit jeukerige gevoel is best vaak eigenlijk. Kan het ook osteomyelitis zijn tgv. stukje bot wegnemen voor bottransplantatie? Kan je osteomyelitis ontwikkelen na langdurige orthodontie (3 jaar) omdat er misschien te hard of te veel druk is geweest op elementen?

Levert een (coner-beam) ct-scan of mri-scan wat op? Moet ik vragen om verwijzing kaakchirurg? De 47 staat ook wat los (44 overigens ook). Ik moet nu weer orthodontie voor slechte occlusie. Is dit wel verantwoord met deze klachten en was het eigenlijk wel verantwoord te implanteren 13/6?

Mijn indruk van mijn implantoloog is op zich (zeer) kundig. Hij heeft er ook nog een prof. bijgehaald. Alleen soms wel gevoel dat hij teveel sec. naar implantologie kijkt en rest wat minder.

Van mijn kant heb ik om andere redenen de voortgang van de behandeling voor 13/6 wat gestagneerd waardoor misschien doorpakken 13/6 jl. niet helemaal objectief was en (deels) ingegeven door voortgang behandeling?

Ivm herbehandeling (kostenaspect) wordt mij door implantoloog aangeraden naar tot nu toe behandelend orthodontist terug te gaan. Mijn indruk van orthodontist is niet bijster positief (hoe kan het dat na 3 jaar otho. ik nu zo'n slechte occlusie heb). Dit wordt bevestigd door een kennis van mij die hier is weggegaan en reviews op internet. Nieuwe ortho. moet ik opnieuw plaatsen beugel waarschijnlijk helemaal zelf betalen.

Graag visie deskundigen op bovenstaand uitgebreid verhaal.

Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,