TPD Kaakverbreding traject, en Onderkaak operatie, interesse in updates?

Author:
Nurse024
Posted:
zo, 09/27/2015 - 15:48
Hallo allemaal!

Na een aantal jaar geleden voor het eerst sinds mijn 4de levensjaar weer naar de (angst) tandarts te zijn geweest (ik ben nu 21) ga ik in november beginnen aan een behoorlijk langdurig traject waarin ik een bovenkaakverbreding krijg door middel van een TPD schroef, er word ook nog een beugel geplaatst en uiteindelijk zal ook mijn onderkaak eraan moeten geloven en zal deze een stuk naar voren worden geplaatst en worden tijdens deze operatie 2 kleine kiesjes getrokken zodat er weer genoeg ruimte is en mijn kiezen ook mooi aansluiten.

Zoals je misschien wel kan lezen heb ik dus best wat problemen met mijn gebit, en inmiddels al wel wat ervaring op het gebied van angst tandartsen, narcose behandelingen etcetera etcetera haha. :P Er zit een spleet tussen mijn voortanden en ze staan iets scheef, in mijn ondergebit heb ik juist weer last van wat ''crowding'' en overlappen mijn ondertanden elkaar ietsjes.
Ik ben ontzettend nerveus voor mijn bovenkaakverbreding, vooral om het feit dat die spleet tussen mijn tanden echt aanzienlijk groter gaat worden en ik een vrij onzeker iemand ben. Gelukkig lees ik overal op internet dat het het allemaal waard is, dus ik ga er toch maar voor ;)

Ik vroeg me af of er op dit forum mensen zijn die het leuk zouden vinden als ik hier updates zal plaatsen van mijn ervaringen met deze operaties en het traject. Ik weet dat er tegenwoordig steeds meer (volwassen) mensen voor kiezen, maar merk dat er toch nog steeds veel twijfel is bij velen, en dat anderen het toch een beetje gek vinden als je op latere leeftijd nog een beugel oid neemt.

Ik hoor graag van jullie, deel gerust ook je eigen ervaringen met mij! Dit vind ik erg leuk om te lezen, en zo slepen we elkaar er wel doorheen ;) Mag eventueel ook met een prive berichtje

Tamara