titanium plaatjes en schroeven verwijderen

Author:
m@ris
Posted:
zo, 05/20/2007 - 22:20
gebeurt dit onder narcose of onder plaatstelijke verdoving??
gr mariska
m@ris

ze zitten in mijn onderkaak. na een onderkaakverlenging.
maar het zou dus wel met narcose kunnen??
ben namelijk niet zo'n held, en ze gaan dan ook nog een verstandskies weghalen die ze niet tijdens de operatie weg hebben kunnen halen omdat de linkerkant van mijn kaak erg moeizaam ging tijdens de operatie.

mariska
ma, 05/21/2007 - 14:04 Permalink
Newtan

Het zou in dat geval best mét narcose kunnen, want die plaatjes zitten vrij ver je mond in, naast joekels van kauwspieren waar je zonder narcose maar moeilijk langs komt.
ma, 05/21/2007 - 21:51 Permalink
m@ris

okee, dank je wel.
is weer een geruststelling, hihi, maar goed, het duurt nog even voor ze eruit gaan. weet ook niet precies wanneer het gedaan word.
donderdag even navragen bij de chirurg.
gr mariska
ma, 05/21/2007 - 22:05 Permalink
sheryl

Ik ben 3x geopereerd dus je zal wel begrijpen dat ik een mond vol plaatjes en schroeven heb ;)

Alles van de 1e operatie is bij mij verwijderd bij de 2e operatie en van 2e is weer bij de 3e weg gehaald. Alles van de 3e operatie laat ik er in zitten. Volgens de kaakchirurg kan het geen kwaad.

Ik ben zelf alergisch van peneciline en aangezien ik een bacterie in mijn mond heb die voor ontstekingen zorgt... Leekt dit de beste oplossing...

Dus even goed informeren :) Succes!
do, 05/31/2007 - 11:00 Permalink
m@ris

nou,
ben vandaag weer op controle geweest bij de kaakchirurg met nog steeds een dikke linkerwang (operatie is nu 6 weken geleden)
volgens hem was het wel iets beter maar er zat nog steeds een infiltraat.
het kon volgens hem van 3 dingen komen
-van mijn verstandskies die is blijven zitten tijdens de operatie omdat het te riskant was om hem eruit te halen (andere 3 zijn er wel uit)
-of dat er een schroefjes los zit waardoor de kaak teveel speling heeft en dat irriteert
-of als reactie op het plaatje

ik moest dus eigenlijk volgende weel weer terugkomen, maar heb hem maar even verteld dat ie daarna kan fluiten want dan ben ik op vakantie
dus nu moet ik 12 juni weer terug. is het dan niet beter dan gaat hij 21 juni onder narcose de kies eruit halen en ook de plaatjes of eruit of als ie los zit weer vastmaken.

begon toen over het eten, omdat ik nu 6 weken verder ben en al helemaal happy was dat ik eindelijk weer mocht eten, maar helaas!
hij wil omdat er nogal wat problemen zijn dat ik nog zeker 2 weken zacht voedsel eet.

dus al met al niet zoveel goeds
het enige goede was dat ik een week terug ook een open beet kreeg maar dat dat nu weer goed stond met elastieken.

gr mariska
vr, 06/01/2007 - 20:08 Permalink
sheryl

Ik heb een bepaalde bacterie in mijn mond die dus ontstekingen veroorzaakt...

Ik heb na de operatie van mijn kin (stukje er af gesneden en naar voren geplaatst) 3 maanden met een te dikke kin gelopen, een ontsteking die iedere keer naar buiten kwam en hechtingen die maar niet op wilde lossen... Ik had het 'geluk' dat 2 dagen na de operatie er een hechting uit schoot... Dit is bij mij het geluk geweest want zo kon er nog een hoop troep uit..

Het is ook het proberen van allerlei medicijnen welke er wel aan slaat en welke niet...



En als het geen ontsteking is... dan heb het ook met voeding te maken... Dit heb ik weer bij de 1e operatie gehad van mijn onder en bovenkaak.. Bij mij was toen de zwelling na 4,5 maand helemaal verdwenen..

Verscheelt nogal per persoon. Vergeet ook niet dat er iets in je lichaam zit wat er eigenlijk niet hoort. Je kan pas na iets meer dan een half jaar zeggen of het er uit moet omdat je lichaam het niet accepteerd :roll:
vr, 06/01/2007 - 20:41 Permalink
m@ris

ik schreef er dus ook bij dat het ook kan dat er een schroefje loszit.
moet er wel bijvertellen dat ze links een uur langer zijn bezig geweest omdat het tijdens de operatie niet allemaal zo goed verliep.
en ik weet wel dat de hele zwelling een paar maanden kan duren, maar het is nu een heel groot verschil tussen links en rechts.
er heeft in die 6 weken ook al een groot abces ingezeten die ze open hebben moeten snijden met een drain, en nu een infiltraat, is ook goed te voelen in mijn kaak.
kijk, en als de schroef loszit dan moet ie toch weer vast ook

gr mariska
vr, 06/01/2007 - 20:52 Permalink
m@ris

even nog een vraagje aan sheryl,

zoals ik begrijp is bij jou de kin los gedaan zeg maar van de andere operaties. hoe gaat zo'n operatie??, en met het eten daarna ed.
ben wel benieuwd omdat mijn kin waarschijnlijk ook nog naar voren gezet gaat worden.

en werd het bij jou vergoed??

gr mariska
vr, 06/01/2007 - 20:56 Permalink