Tijdelijke oplossing: botopbouw, implantatie, kroonplaatsing

Author:
Annesophie7281
Posted:
vr, 12/10/2010 - 18:59
Hallo,

Ik mis vanaf mijn geboorte de twee snijtanden aan weerszijde van mijn 2 'grote' snijtanden. Nu heb ik al jaren een etsbrug gehad maar die ging om de 3 weken kapot waardoor ik weer met een gat in mijn gebit liep dus dat wilde ik niet meer. Na wat gesprekken met een kaakchirurg hebben we besloten over te gaan op implantaten. Hiervoor bleek ik echter eerst een sinuslift (botopbouw bovenkaak) nodig te hebben. Dit heb ik nu 2 weken geleden gehad. Ik moet nu nog 3 maanden wachten tot de implantaten erin kunnen, en dan nog wachten tot er kronen aan kunnen.
Mijn probleem is wat ik als tijdelijke tanden heb tussen al deze processen.
Mijn tandarts had een plaatje voor me gemaakt maar dat vond ik helemaal niks, ik ging er door slissen, het viel uit als ik aan het praten was en ik kon er niet mee eten. Daarnaast zag het er erg nep uit. Ik wil eigenlijk niet met iets los als plaatjes of wat dan ook de komende maanden lopen. Mijn tandarts wil nu weer proberen een beter plaatje te maken maar ik word er gewoon erg ongelukkig van want ik wil niet slissen en ik wil gewoon kunnen eten met vrienden erbij zonder een kunstgebit in een glas te moeten gooien.
Ik vroeg me dus af of iemand misschien nog andere opties weet of suggesties heeft?
Zelf heb ik gedacht aan een etsbrug tussen de processen door (er zitten toch maanden tussen) maar dat vond de tandarts overdreven. Verder had iemand het over een frame of zoiets?

Graag reageren! Alvast bedankt,

Anne Sophie