teruggekeerde pijn na flapoperatie

Author:
tislente
Posted:
zo, 10/21/2007 - 18:00
eind vorig jaar zijn bij mij 2 kronen naast elkaar geplaatst ,een op een kies, waarin al jaren geleden een wortelkanaalbehandeling is gedaan, een op een 'levende' kies.
Sinds die tijd had ik last van sinusontsteking, pijn in de neusbijholtes. EEn onderzoek en scan bij de kno -arts wezen niets uit. Dus zou het zoals ik al vermoedde aan de kiezen rechtsonder moeten liggen. De kronen waren namelijk in Taiwan gemaakt en doordat ze niet pasten, moest er door de tandarts wederom afdrukken gemaakt worden,waarbij het tandvlees behoorlijk geïrriteerd werd. Waarschijnlijk is er een ontsteking door al die behandelingen ontstaan, onder het tandvlees, pijnlijke reinigingsbehandeling door de tandarts mocht niet baten. Inmiddels deed mijn neus, wang en rechteroor en en hals pijn. Bij de kaakchirurg bleek uit een foto ,dat er behoorlijk wat kaakbot was verdwenen (zichtbaar als grote zwarte plek op de foto) en er een operatie gedaan moest worden. Na enkele weken napijn, gevoelige inspuitingen in het gat met perio-aid en regelmatig flossen LEEK het goed te gaan. Nu heb ik sinds bijna een week weer pijn en ziektegevoel ,pijn trekt naar neus,hoofd,en rechteroor. Is er ondanks gebitsreiniging door mondhygieniste en zelf 2 keer per dag goed rageren met perio-aid tandpasta, wellicht weer een onderhuidse ontsteking ontstaan en is een bezoek aan de kaakchirurg weer nodig met eventuele extractie van de kies(kiezen).graag uw visie.
Newtan

Volgens mij geneest het niet goed. Dit is niet wat we gewend zijn.
Dat kán aan de wortel liggen. Als daar een onzichtbare barst in zit, blijft het rommelen.
Of de zenuw van de levende kies is ontstoken. Beide zijn lastig vast te stellen.

Maar pijn aan de sinussen die een oorzaak heeft in de onderkaak? Het komt voor, maar is zeldzaam.
ma, 10/22/2007 - 07:13 Permalink
tislente

dank u wel voor uw supersnelle reactie.
heeft het zin terug te gaan naar de kaakchirurg, zodat hij met een foto kan vaststellen of die zenuw ontstoken is , dan wel de wortel niet in orde.?
u gaf net al aan ,dat het moeilijk vast te stellen is, maar ik voel toch (nadat de klachten twee maanden weg zijn geweest,) dat de pijn er weer is aan die kies.
En ...perfectie, dat bestaat niet, we zijn allemaal mensen, maar we streven er natuurlijk wel naar ons werk zo goed mogelijk te doen en te proberen problemen op te lossen. Ik maak me lichtelijk zorgen over nog verder "oplossen "" van het kaakbot, zodat straks, zoals de kaakchirug al aangaf de levende én de 'dode' kies eruit moeten. En dan?
ik zag zaterdag op een feestje mensen van mijn leeftijd(52) met akelig zichtbare gaten in het gebit door getrokken kiezen, geen vrolijk gezicht , moet ik zeggen, maar wat is het alternatief, als dit de verkeerde kant op gaat??

w.b. pijn in de sinussen door onderkaakproblemen: is het niet zo , dat aangezichtszenuwen met elkaar in verbinding staan , zodat pijn naar sinussen en oor kan trekken??
De sinuspijn was namelijk over , toen ik ook geen klachten had aan de kaak rechtsonder en nu zit ie erweer. Dat geeft te denken. Graag uw visie. Ik voel me hier echt niet lekker van.
Alvast heel erg bedankt (alvorens de gang naar het Flevoziekenhuis Almere te maken......
ma, 10/22/2007 - 13:53 Permalink
Newtan

Ik zou zeker nog even de KC laten kijken. In het Flevo zijn ze niet bepaald op hun achterhoofd gevallen. Laat zo mogelijk een CT scan maken van die kiezen.

Wat betreft de pijn in de sinus: in de bovenkies iets voelen, dat geloof ik wel. In de sinus, hoor ik eigenlijk nooit.

En als het misgaat: implanteren, of de kies met de WKB eruit. Of beide.

Sterkte.
ma, 10/22/2007 - 22:36 Permalink
tislente

dank je wel , newtan, voor je snelle reaktie.
ik hoopte natuurlijk dat na die vervelende tijd, met pijn, operatie-tje, napijn en naspoelen, roze pillen, voorbij zou zijn.
maar helaas is dat niet zo, dus zal ik verder moeten zoeken. De kaakchirurg is een sympathieke vent, dat scheelt een beetje in mijn angst voor de gang naar het Flevo en voor eventuele drastische ingrepen,maar dat het niet goed zit voel ik ook wel.
Ik ga bellen, en nogmaals ,bedankt voor je advies.
eline
di, 10/23/2007 - 22:48 Permalink