Ten einde raad dan maar een kunsgebit?

Author:
dirk60
Posted:
vr, 03/04/2011 - 22:47
Het volgende .....wat is er met mijn inplantaten aan de hand.
De tandarts heeft verleden week bij de controle op een overzichts foto(zo`n apparaat wat rond draait om je hoofd heen) gezien dat bij 2 inplantaten een schaduw zit en dat duidt op een ontsteking en dat kan wel weer kloppen want met flossen en tandenragers bloed het en ik heb er ook pijn aan dat is al een maand of zo ,in het begin voelde het niet echt als pijn maar `t voelde niet lekker.
Nu wordt er volgende week een detail foto van de inplantaten gemaakt en dan gaat er een plan komen. Waarschijnlijk moeten ze eruit en een half jaar later weer overnieuw er in.
Maar nu mijn vraag is er een andere optie bv naar de kaakchirurg dat hij het schoonmaakt een daarna nog een anti-biotica kuur?Want ik ben bang dat het een bodemloze put gaat worden want ik moet dan maar weer afwachten of de tweede poging wel zal gaan lukken,bestaat er ook zo iets als garantie?(Heb het hier nog niet met mijn tandarts over gehad)wan took financheel kan ik het eigenlijk niet meer op brengen zodat ik nu maar alvast aan het overwegen ben om dan maar een kunstgebit te nemen dan ben ik van alles af en ook de pijn natuurlijk.
Ik heb ze verleden jaar in maart laten zetten twee rechts boven en 1 links boven,die laatste zit wel goed maar die andere twee willen blijkbaar niet vastgroeien zoals mijn tandarts zegt.
Ik rook en drink niet en verzorg mijn tanden altijd erg goed zoals mijn tandarts ook heeft constanteerd.Ik hoop op reactie`s van wie dan ook want ik maak mij best veel zorgen ik spoel nu veel met perio-aid en slik ibrufen 400mg in de hoop dat het wat minder gaat word
en.
pengo

Kraai, wat een ellende allemaal. Sommige implantaat fabrikanten geven de garantie dat als het implantaat op korte termijn verloren gaat door een infectie het opnieuw plaatsen op kosten is van de fabrikant. Aangezien ze vrij recent geplaatst zijn is dit misschien zo.
Volgens wat ik er over gelezen heb zouden implantaten een succes kans van meer dan 90% moeten hebben bij gezonde patienten. Als je er dan 2 tegelijk kwijt raakt is dat wel erg veel. Heb je het met je tandarts ook gehad over de oorzaak van de infectie?

groetjes en sterkte

Hans
za, 03/05/2011 - 00:19 Permalink
mprins998

Dan is er heel waarschijnlijk toch rotzooi meegekomen gekomen.
Tandsteen misschien????

Of hij is door de sinus gegaan en zegt ie dat het een ontsteking is.(mag je natuurlijk niet van uit gaan)
Aangezien je door je budget heen bent ,zoals je al zei.
Zal ik zeggen: pak 90 euro( uit mijn hoofd) vindt een tandarts met een dvt scanner.leg het verhaal uit en vraag of hij een scan wil maken en de scan wil toelichten.
ma, 04/04/2011 - 22:11 Permalink
dirk60

[quote="mprins998"]Dan is er heel waarschijnlijk toch rotzooi meegekomen gekomen.
Tandsteen misschien????

Ik moet pas de 19 mei naar de inplantoloog.. maar het rare is dat ik een week of drie geleden ibrufen ben gaan slikken,ik dacht..misschien helpt het.. 3x per dag tien dagen lang,daarna leek het wel weg te zijn,nu voel ik nog ietsjes maar wel veel minder..zou het zo zijn dat die ibrufen toch wel gewerkt heeft m.a.w ...een antibiotica is misschien toch ook nog een idee.

En door de sinus heen??Voel je daar dan niets van?
ma, 04/11/2011 - 21:17 Permalink
mprins998

Brufen is inderdaad ontstekings remmend.
En inderdaad implantaten die eruit moeten en opnieuw er weer in ,worden vergoed door de fabrikant.
Hoe het met het honorarium zit van de tandarts weet ik niet.

De reden waarom het niet vast wil groeien weet ik niet.
een van de oorzaken kunnen zijn.
Boor te groot.
Te weinig bot
Te zacht bot
Rommel in het boorgat gekomen.
Een implantaat mag 1 mm in de sinus uikomen zolang het botvlies maar intact blijft
En waarschijnlijk nog een dozijn meer

Als u het echt wilt weten misschien een afspraak maken bij een kaakchirug of een andere implantoloog
ma, 04/18/2011 - 23:33 Permalink