Ten einde raad

Author:
wmartis
Posted:
vr, 06/25/2010 - 15:41
Voorgeschiedenis: als 7 jarig kind gevallen op mijn twee voortanden. Operatief zijn de wortels vastgezet. Met 14 jaar kronen en vernieuwen van de kronen met 28 jaar. Met 40 jaar steeds terugkerende ontstekingen aan Rvoortand. Na apex resectie (schoonmaken met laser), weer vette ontsteking. Tand laten trekken. 5 maanden erna begint Lvoortand te ontsteken, waarschijnlijk door een noodvoorziening die gemaakt was voor de Rtand. De linkertand wordt getrokken, de boel wordt gereinigd, er wordt bot ingespoten en twee implantaten geplaatst.

Vervolg na plaatsing implantaten: Rechts gaat helemaal goed. Bij links onstaat een giga-ontsteking; ik krijg AB. Gaat niet over, weer AB. Krijg weer apex resectie en er wordt weer bot ingespoten. De ontsteking heeft nl. het nieuwe bot weer 'opgegeten' en als voorzorg krijg ik AB mee. Weer ontsteking. Weer AB. Ik ben teneinde raad.

Ik heb mijn tandarts voorgesteld het L-implantaat er uit te halen, laten genezen en met bot uit mijn heup nogmaals proberen bot op te bouwen en een implantaat te plaatsen. Tandarts ziet dat niet zitten en stelt voor om twee voortanden aan 1 implantaat te hangen. Graag advies! Wie kan mij helpen?
Spiegeltje

Het is - denk ik - ook wel een lastig probleem om te beoordelen via internet. Dat kan een reden zijn dat er geen tandartsen hebben gereageerd. Misschien is het niet zo gek om - gewoon na overleg met uw eigen tandarts - eens ergens een second opinion te vragen voor uw probleem?
vr, 07/16/2010 - 17:07 Permalink
wmartis

Dank jullie wel voor jullie reacties. Ik ben vandaag weer naar de implantoloog geweest, foto laten maken en jawel hoor, de onsteking (althans het ontbreken van bot) is zichtbaar. Nu niet aan de zijkant van het implantaat (was voor apex), maar nu aan de 'wortel'punt.

Ik heb voorgesteld om een kweek te maken en daarop AB uit te schrijven. Dat is nu gebeurd. Als de AB niet aanslaat, dan kiest de implantoloog voor 1 implantaat waaraan twee kronen hangen. Het implantaat met rondom de chronische ontsteking wordt dan verwijderd en wordt niet meer teruggeplaatst.

Wellicht interessant voor geinteresseerden.
wo, 07/28/2010 - 19:52 Permalink